Menu
 

Pirmdiena, 09 Augusts 2021

Apturēta "Olainfarm" obligātā akciju atpirkšanas procedūra

Farmācijas uzņēmuma "Repharm" grupas mātesuzņēmuma AS "AB City" sāktā zāļu ražotāja AS "Olainfarm" obligātā akciju atpirkšanas procedūra ir apturēta, bet Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) lūgusi Administratīvo tiesu atļaut "AB City" turpināt un pabeigt procedūru, aģentūrai LETA pavēstīja FKTK pārstāve Dace Jansone.

Lasīt vairāk...

Skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensībās "S!-Skate 2021" startēja 111 dalībnieki

  • Publicēts Sports

Sestdien, 7.augustā, Fischer Slēpošanas centrā notika skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensības “S!-Skate 2021”, kurās piedalījās 111 skrituļslidotāji un rollerslēpotāji, startējot gan sprinta, gan izturības distancē, informē SIA “Siguldas Sporta serviss” sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Santa Bludova.

Lasīt vairāk...

Jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pieaudzis par 25%; vairums inficēto nav bijuši vakcinējušies

Aizvadītās nedēļas laikā, no 2. līdz 8.augustam, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pieaudzis par 24,9%, vidēji dienā atklājot 75 jaunus saslimšanas gadījumus, kas ir par 15 vairāk nekā nedēļu iepriekš, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC). Veikto Covid-19 testu skaits pagājušajā nedēļā nedaudz sarucis - vidēji veikts 7451 tests dienā, kamēr nedēļu iepriekš - 7468.

Lasīt vairāk...

Policija aizdomās par krāpšanu saistībā ar kempinga un karkasa māju tirdzniecību aiztur vīrieti

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa amatpersonas par iespējamu krāpšanu saistībā ar kempinga un karkasa māju tirdzniecību šī gada 29.jūlijā aizturējušas 1981.gadā dzimušu vīrieti. Šobrīd policijai ir zināmas jau 12 krāpšanas epizodes, bet ir pamatotas aizdomas, ka cietušo personu varētu būt krietni vairāk. Tādēļ policija aicina iedzīvotājus, kuri cietuši no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, ziņot pa tālruni 67086257, 67086200 vai 110.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Šī gada otrajā pusē patēriņu cenu inflācija Latvijā varētu sasniegt 4%

Jūlijā Latvijā turpinājās pakāpenisks inflācijas pieaugums un patēriņa cenas salīdzinājumā ar 2020.gada jūliju pieauga par 2,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Patēriņu cenu inflācija Latvijā šobrīd gan ir zemākā Baltijā, jo gan Lietuvā, gan Igaunijā inflācija jau pārsniedz 4%. Tomēr ārējo faktoru ietekmē patēriņu cenu inflācija, visticamāk, turpmākajos mēnešos turpinās palielināties arī pie mums un, pēc manām prognozēm, šī gada nogalē inflācija Latvijā būs tuvu 4%. Tas nozīmē, ka šogad kopumā patēriņu cenu inflācija Latvijā būs aptuveni 2,5%, savukārt, ja naftas un pārtika cenas pasaulē saglabāsies pašreizējā līmenī, tad 2022.gadā inflācija Latvijā varētu pārsniegt 3%.

Lasīt vairāk...

150 skolu pašpārvaldes izstrādās plānu psihoemocionālās veselības veicināšanai

No 9. līdz 29. augustam 150 Latvijas skolu pašpārvaldes piedalīsies trīs dienu mācībās emocionālās kompetences stiprināšanai. Mācību laikā pašpārvalžu līderi un atbalsta persona skolotājs apgūs zināšanas par psihoemocionālo veselību, vienaudžu atbalsta formām, iniciatīvas attīstīšanu un projekta iesniegšanu, kā arī pārmaiņu vadību. Tāpat tiks izstrādāta īpaša “Labbūtības ceļakarte” – labsajūtas celšanas plāns savas skolas kopienai. Mācības notiks Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) projekta “Atbalsts psihoemocionālās veselības veicināšanas pasākumiem skolās Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai” ietvaros.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Trīs ceturtdaļas Eiropas uzņēmēju biznesa atlabšanā cer uz vakcināciju

73% Eiropas uzņēmēju uzskata, ka vakcinācija pret Covid-19 ir svarīgākais ekonomikas atveseļošanās faktors un tā pozitīvi ietekmēs biznesa sniegumu, liecina Eiropas vadošā kredītu pārvaldības uzņēmuma "Intrum" veiktais ikgadējais "Eiropas maksājumu ziņojums". Mazie un vidējie uzņēmumi ir optimistiskāki par lieliem uzņēmumiem, savukārt viena no pandēmijas vissmagāk skartajām nozarēm - viesmīlības un izklaides nozare - uz vakcināciju liek vislielākās cerības.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.