Menu
 

Pirmdiena, 04 Aprīlis 2022

Graube: Ukrainas iedzīvotāju masu slepkavības raksturo Krievijas sistēmas rezultātu

Krievijas armijas militārie komandieri "tīrā veidā", visticamāk, nav devuši uzdevumus padotajiem pastrādāt Ukrainas civiliedzīvotāju masu slepkavības, tomēr šīs darbības raksturo agresorvalsts sistēmas rezultātu, aģentūrai LETA atzina aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Rūpniecībā jāmeklē jauni izejvielu avoti un noieta tirgi

Krievijas iebrukums Ukrainā ir radījis jaunus izaicinājumus Latvijas ekonomikai, un rūpniecībā ir jāmeklē jauni izejvielu avoti, kā arī noieta tirgi. Ražotāju cenu inflācija Latvijai jau līdz šim bija sasniegusi 25 % un kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā finanšu tirgos ir būtiski augušas metālu, energoresursu un citu izejvielu cenas. Vienlaikus vietējais un ārējais pieprasījums rūpniecībā joprojām ir spēcīgs, un gada sākums Latvijas rūpniecībā ir bijis pietiekami veiksmīgs.

Lasīt vairāk...

Sāpes sprandā… Sildošu ziedi vai parasto?

Visbiežāk pavasarī savilkta kakla un spranda gadījumā tiek vainots skarbais vējš, caurvējš, pirmo dārza darbu radīts problēmu kopums vai sēdošs un mazkustīgs dzīvesveids. Bet tie nav vienīgie iemesli. Sāpes kakla apvidū jūtamas arī, ja ir sākusies infekcija (meningisms), kuru neārstējot vai nepareizi ārstējot, var iedzīvoties nopietnās veselības problēmās.

Lasīt vairāk...

CSP: Februārī apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms pieauga par 2,5 %

2022.gada februārī, salīdzinot ar 2021. gada februāri, apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms1 pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājās par 2,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kāpums bija arī ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 15,2 %, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija kritums par 19,9 % (saruka koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas apjoms un gāzes piegāde patērētājiem). Kopējā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājās par 0,6 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.