Menu
 

Kopš 2016.gada bērnunamos mītošo bērnu skaits sarucis par vairāk nekā 500

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Kopš 2016.gada bērnunamos mītošo bērnu skaits ir sarucis par vairāk nekā 500, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV). 

Viņa informēja, ka patlaban gan valsts, gan pašvaldības institūcijās mitinās 705 bērni, lai gan vēl 2016.gadā šādu bērnu bija 1216.

Tomēr ministre uzskata, ka arī institūcijās dzīvojošie 705 bērni ir pārāk daudz, tāpēc būtu jādara viss, lai šo skaitli samazinātu. Viņa piebilda, ka no visiem bērnunamos mītošajiem bērniem tikai aptuveni puse ir juridiski "brīvi" jeb adoptējami, bet pārējo bērnu vecākiem nav atņemtas vecāku tiesības.

Petraviča skaidroja, ka nozares prioritāte ir preventīvi strādāt ar vecākiem, lai bērni nebūtu jāizņem no ģimenēm un nenonāktu institūcijās. Savukārt bērnu adoptēšanas veicināšanai kopš pērnā jūlija ir ieviests jauns pabalsta veids adoptētājiem.

Ministre informēja, ka palielinās arī audžuģimeņu un tajās uzņemto bērnu skaits, tomēr, pēc viņas domām, labāk būtu, ja visi bērnunamos mītošie juridiski "brīvie" bērni tiktu adoptēti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.