Menu
 

Aptauja: 75% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka dzīvnieki uzlabo emocionālo pašsajūtu un rada dzīvesprieku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Saskaņā ar mājdzīvnieku barības zīmolu “Whiskas” un “Pedigree”, un pētījumu aģentūras “Norstat” veikto aptauju, 75% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka kaķi un suņi uzlabo emocionālo pašsajūtu un rada dzīvesprieku. Tāpat cilvēki ir norādījuši, ka mājdzīvnieki palīdz iemācīties uzņemties atbildību un rūpes par citiem, palīdz izveidot un uzturēt aktīva dzīvesveida paradumus, kā arī ievērot noteiktu disciplīnu.

Saskaņā ar aptaujas datiem, 75% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka kaķi un suņi uzlabo emocionālo pašsajūtu un rada dzīvesprieku, piemēram, mazinot vientulības sajūtu vai  palīdzot izjust beznosacījuma mīlestību u.tml. Šie aspekti galvenokārt ir bijuši nozīmīgi tieši jaunāko respondentu vidū vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Aptaujā tika arī atklāts, ka, pēc 63% Latvijas iedzīvotāju domām, mājdzīvnieki palīdz iemācīties uzņemties atbildību un rūpēties par citiem, savukārt 52% ir pārliecināti, ka mājdzīvnieki palīdz izveidot un uzturēt aktīva dzīvesveida paradumus, piemēram, doties regulārās pastaigās, skriet, doties kopīgos izbraucienos vai vairāk laika pavadīt svaigā gaisā.

Tajā pašā laikā katrs otrais aptaujas dalībnieks norāda, ka mājdzīvnieki palīdz disciplinēt cilvēkus, piemēram, mudinot laicīgi būt mājās un ieplānot mājdzīvnieku aprūpi, pašam saimniekam dodoties ilgākā ceļojumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.