Menu
 

Latvijas Banka izlaidīs precību tēmai veltītu sudraba kolekcijas monētu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Latvijas Banka Ilustrācija - Latvijas Banka

Otrdien, 15. jūnijā, Latvijas Banka izlaidīs precību tēmai veltītu sudraba kolekcijas monētu "JĀ vai JĀ". Simboliski, ka monētas dizaina autori ir Krista un Reinis Dzudzilo – laulāts radošs tandēms, kuram tā ir debija monētu mākslā, norāda Latvijas Bankā.

Paši monētas autori par šīs monētas ideju stāsta – laulību tradīcijā diviem cilvēkiem tiek uzdots jautājums, uz kuru tiek gaidīta apstiprinoša atbilde. Šī ir totālā apstiprinājuma monēta, kura abpusēji līksmi saka "JĀ". Averss un reverss kļūst viens. Tie apzīmē vienu pārliecību, vienu atbildi, vienu esību, kas sastāv no diviem lielumiem. Monēta sasaucas ar zināmo spēli, kurā, uzdodot jautājumu, to met gaisā, un, uzkrītot aversam vai reversam, tiek iegūta atbilde. Monēta šo spēli maina, izslēdzot neizdošanos. Galvenais ir pareizi uzdot jautājumu.

Abas monētas puses ir kā atspulgs viena otrai, un nav zināms, kura ir sākotnējā. Zelta atbildes apņem monētas josta jeb zelta riņķa līnija, kura kā ideālā forma – aplis – mūžīgi ir savā sākumā un ceļā, kas nekad nebeidzas, gluži kā mīlestība.

Šī monēta būs lieliska dāvana tiem pāriem, kuri šovasar teiks "Jā" viens otram, stūrējot laulības ostā. Apzeltītā monētas josta ar gadskaitli "2021" kā gredzens ietver abpusējo apstiprinošo atbildi.

Jauno monētu no 15. jūnija plkst. 12.00 varēs iegādāties Latvijas Bankas numismātikas produktu iegādes vietnē e-monetas.lv. Monētas cena – 53,00 eiro, iegādes limits vienai personai – viena monēta. Monētas tirāža ir 3000 eksemplāru. Monēta izgatavota “Mennica Polska S.A.” (Polija).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.