Menu
 

Aicina vecākus piedalīties aptaujā par viedierīču ietekmi uz maza bērna attīstību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" aicina vecākus piedalīties aptaujā par viedierīču ietekmi uz maza bērna attīstību, aģentūru LETA informēja "Mammamuntetiem.lv" projektu vadītāja Ella Karele.

Aptaujas mērķis ir noskaidrot, kādās situācijās ekrānierīces mazulim tiek piedāvātas visbiežāk un kāda informācija vecākiem būtu palīdzoša, veidojot izpratni par viedierīču ietekmi uz maza bērna attīstību.

"Visticamāk, ikviens mūsu sabiedrībā ir redzējis vienu līdz divus gadus vecu mazuli, lietojot ekrānierīces, vai pat pats kādu no tām savam bērnam piedāvājis tik agrīnā vecumā. Piemēram, restorānos, lai bērns kārtīgi ēstu un uzvestos klusu, gaidot rindā pie ārsta vai frizētavā, kur jābūt pacietīgam. Iespējams, arī situācijās, kad vecāks ir pārguris un vēlas mirkli miera," norāda vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Aptaujā paredzēts noskaidrot biežākos iemeslus tam, kāpēc vecāki izvēlas savam bērnam jau tik agrīnā vecumā piedāvāt mobilos telefonus, planšetes un citas ekrānierīces. Tāpat, reaģējot uz vecāku vajadzībām, plānots veidot padomu rakstu, video lekciju un podkāstu sēriju.

Aptaujā "Mazulis un ekrānierīces" aicināti piedalīties vecāki, kuri audzina bērnus vecumā līdz desmit gadiem. Aptauja ir anonīma, iegūtie dati tiks izmantoti apkopotā veidā, kā arī anonīmā veidā citējot brīvās atbildes. Aptaujas aizpildīšana aizņems vien 10 līdz 15 minūtes laika, taču vecāku organizācijai būs ļoti noderīga informatīvu un izglītojošu materiālu sagatavošanā vecākiem. Aptaujas dalībnieki varēs piedalīties arī balvu izlozē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.