Menu
 

Aptauja: 76% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkus svinēs mājās ar ģimeni vai draugiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju tradicionāli svin Ziemassvētkus ģimenes vai draugu lokā pie svētku galda, liecina “SEB bankas” veiktā aptauja. Šogad vairāk nekā puse iedzīvotāju (63%) svētku mielasta sagādāšanai veltīs tikpat daudz naudas kā pērn – lielākoties tam atvēlot summu ap 100 eiro.

Aptaujas dati liecina, ka gandrīz ceturtā daļa (23%) Latvijas iedzīvotāju šogad svētku galda klāšanai tērēs mazāk nekā pērn, savukārt teju katrs desmitais svētku galdam ir gatavs tērēt vairāk kā pagājušajos Ziemassvētkos. Nedaudz vairāk kā ceturtā daļa jeb 27% Latvijas iedzīvotāju svētku galdam tērēs līdz 50 eiro, savukārt 31% aptaujāto norāda, ka galda klāšanai veltīs no 50 līdz 100 eiro.

Vairāk nekā desmitā daļa (13%) respondentu svētku galdam veltīs no 101 līdz 150 eiro, savukārt vairāk par 151 eiro Ziemassvētku mielastam plāno tērēt 8% Latvijas iedzīvotāju.

“Lai samazinātu izmaksas, 37% iedzīvotāju atzīst, ka sadala, kurš no svinētājiem ko gatavos vai pirks. Katrs desmitais respondents norāda, ka gan sadala izmaksas, gan arī vienojas par to, ko kurš vēl papildus pagatavos vai iegādāsies likšanai svinību galdā. Savukārt 5% aptaujāto iedzīvotāju Ziemassvētku galda izmaksas sadala starp visiem kopā svinētājiem. Toties arvien aktuāla ir tradīcija, ka svētku galdu klāj ģimene, kura uzņem viesus, – to norādīja 36% respondentu,” aptaujas datus komentē “SEB bankas” Privātpersonu segmenta vadītāja Elīna Kalniņa.

Norādot alternatīvus Ziemassvētku svinēšanas veidus 3% respondentu norāda, ka svētkos brauks ceļojumā, bet 1%, lielākoties jaunieši, plāno svinēt ārpus mājas – kafejnīcā vai restorānā. Apmēram 3% aptaujāto vispār neplāno svinēt svētkus, bet 6%, lielākoties vīrieši, plāno svinēt svētkus vienatnē mājās. Aptuveni desmitajai daļai sabiedrības aptaujas brīdī vēl nebija plānu par Ziemassvētku svinēšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.