Menu
 

Petraviča: Bērniem jādzīvo ģimenē vai vismaz dzīves apstākļos, kas maksimāli pietuvināti ģimenei

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Bērniem ir jādzīvo ģimenē vai vismaz dzīves apstākļos, kuri ir maksimāli pietuvināti ģimenei, intervijā aģentūrai LETA sacīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Viņa izteica lielu paldies, ka medijiem par to, ka izskanēja jēdziens "sistēmas bērni" un vispār par jautājumu sāka runāt. "Es atbalstu to, ka bērniem ir jādzīvo ģimenē vai vismaz dzīves apstākļos, kuri ir maksimāli pietuvināti ģimenei. Lai šie bērni var iemācīties gan kartupeli nomizot, gan burkānus izravēt - elementāras lietas, kuras viņiem būs nepieciešamas tālākajā dzīvē," teica Petraviča.

Viņa norādīja, ka patlaban sāktais deinstitucionalizācijas projekts ir vērsts uz to, lai tā sauktie "sistēmas bērni" var dzīvot ģimenēs.

Petraviča uzskata, ka pirmais solis ir darbs ar ģimenēm, lai vispār nenonāktu līdz tam, ka bērns no ģimenes ir jāizņem. "Tur ir jāiegulda liels sociālais darbs. Un pat ja bērns no ģimenes ir jāizņem, ar ģimeni ļoti ir jāstrādā, lai pastāvētu iespēja bērnu atdot atpakaļ," norādīja politiķe.

Tālāk, pēc viņas teiktā, ir audžuģimenes un adopcijas jautājumi, bet, vēl tālāk skatoties, šiem deinstitucionalizācijas pasākumiem būtu jāattiecas ne tikai uz bērniem, bet arī uz pieaugušajiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.