Menu
 

Piektdiena, 08 Marts 2019

Mārtiņš Āboliņš: Algu kāpums un nodokļu izmaiņas veicina cenu pieaugumu Latvijā

Latvijā turpinās mērens patēriņa cenu pieaugums, un februārī salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu patēriņa cenas Latvijā augušas par 2,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Šobrīd visbūtiskāk patēriņa cenas Latvijā ietekmē straujais darbu algu kāpums un akcīzes nodokļu palielinājumi. Vidējā darba alga Latvijā pērn augusi par 8,4% un tā rezultātā februārī pakalpojumu cenas Latvijā ir palielinājušās par 2,9%.

Lasīt vairāk...

Kampaņā pievērsīs pastiprinātu uzmanību atkarību mazināšanai jauniešu vidū

Vēršot uzmanību uz atkarību izplatību jauniešu vidū un sabiedrībā kopumā, Veselības ministrija sāk kampaņu "Spēks pateikt NĒ!". Latvija ir viena no vissmēķējošākajām valstīm Eiropā, un šī problēma ietekmē arī jauniešus, kuri ir pakļauti lielākam atkarības riskam. Tāpat pēdējo 15 gadu laikā Latvijā ir pieaudzis alkohola patēriņš, kā arī palielinājusies saslimstība ar alkohola atkarību.

Lasīt vairāk...

Kā vecākiem gudri pārraudzīt bērna aktivitātes internetā?

Lai arī daudzi vecāki savu atvaļinājumu pielāgo skolēnu brīvlaikam, liela daļa tomēr strādā, ļaujot atvasēm dzīvoties savā vaļā vai uzticot viņu pieskatīšanu auklēm, vecvecākiem u.tml., tāpēc nevar pārraudzīt bērnu ikdienas gaitas nepārtraukti. Tas attiecināms arī uz bērnu aktivitātēm internetā, kur viņi nezināšanas, neapdomīgas rīcības vai citu ļaunprātības dēļ var saskarties ar dažādiem riskiem, piemēram, var tikt pakļauti kibermobingam jeb emocionālajai pazemošanai internetā.

Lasīt vairāk...

No Saulkrastu apkaimes Zooloģiskajā dārzā nogādāti divi ronēni

  • Publicēts Vide

Ceturtdien Dabas aizsardzības pārvaldes inspektori no Saulkrastiem un Skultes pagasta Laučiem zoodārzā nogādāja divus baltus ronēnus. Abi pelēko roņu mazuļi ir novājējuši (sver tikai 13-20 kg) un nesasniedz vecumam atbilstošu ķermeņa masu. Ronēni ir apmēram divas nedēļas veci un tērpti baltā mazuļa kažokā, vēsta Zooloģiskā dārza informācijas dienests.

Lasīt vairāk...

Izsmalcināts dzēriens un garda maltīte Sieviešu dienai

Burbuļi vīna glāzē – tas ir tipisks svinību elements. Ja gaidāmas svinības, dzirkstošais vīns būs piemērotākais, ko celt galdā, taču tas nebūt nenozīmē, ka tam jābūt šampanietim. Uz vīna pudelēm, kurās bez vīna slēpjas arī burbulīši, var būt rakstīti tādi vārdi kā "Crémant", "Prosecco", "Cava", "Lambrusco", "Törley", "Vin Mousseux", dzirkstošais vīns, "Sparkling wine" u.c. Bet, kas gan tur īsti iekšā?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.