Menu
 

Piektdiena, 18 Decembris 2020

Veselības ministrija: Vakcināciju pret Covid-19 Latvijā varētu sākt 28.decembrī

Ja Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ieteiks reģistrēt “BioNTech un Pfizer” izstrādāto vakcīnu pirmdien, 21.decembrī, tad dažu dienu laikā Eiropas Komisija (EK) lemtu par par reģistrācijas apliecības piešķiršanu, kas ir derīga visās ES un EEZ dalībvalstīs. Pēc tam vakcīnu var sākt nogādāt vienlaikus uz visām Eiropas Savienības valstīm, tostarp Latviju.

Lasīt vairāk...

NVD: No sestdienas tiek paplašinātas iespējas nodot Covid-19 analīzes

Sākot ar 19. decembri, līdz pat 3. janvārim iedzīvotājiem Covid-19 analīzes būs iespējams nodot arī bez ārsta nosūtījuma, ja ir parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.). Tas nodrošināts, lai saglabātu iedzīvotājiem iespēju brīvi nodot Covid-19 analīzes arī svētku laikā, kad saņemt ģimenes ārsta, ārsta speciālista vai dežūrārsta nosūtījumu analīžu veikšanai varētu būt apgrūtināti.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ķekavā. Kādēļ, jūsuprāt, pieaug dezinformācija saistībā ar Covid-19?

Covid-19 pandēmijas laikā strauji pieaudzis dezinformācijas un dažādu viltus ziņu apjoms, jo īpaši interneta vidē, sociālajos tīklos. Tā ir informācija, piemēram, par brīnumzālēm pret Covid-19, mirušo skaitu Latvijā, kā arī vīrusa ārstēšanas veidiem. Pēdējā laikā pretrunīgā informācija par masku lietošanu un plānotajām vakcīnām pret Covid-19 ir radījusi apjukumu cilvēkos, kas ikdienā iegūst informāciju internetā.

Lasīt vairāk...

Pārtikas tirgotāju asociācija aicina izvairīties no veikalu apmeklējuma bez īpašas vajadzības

Ņemot vērā pastiprinātos tirdzniecības ierobežojumus, kas būs spēkā līdz 11.janvārim, paredzama īpaši intensīva pircēju plūsma Latvijas veikalos. Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija (LPTA) aicina iedzīvotājus saglabāt vēsu prātu, izvairīties no veikalu apmeklējuma, ja bez tā var iztikt, un ievērot valdības noteiktos Covid-19 ierobežojumus.

Lasīt vairāk...

CSP: Dzimušo skaits Latvijā turpina sarukt

2020.gada 11 mēnešos jaundzimušo skaits turpina sarukt – Latvijā reģistrēti 16,2 tūkstoši jaundzimušo, un tas ir par 6,0 % mazāk nekā 2019. gada janvārī–novembrī (17,2 tūkstoši), liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.