Menu
 

Ceturtdiena, 24 Decembris 2020

Pāvils Brūvers. Ziemassvētku brīnums

Pie durvīm atkal Ziemassvētki. Tie aizvien no jauna nāk ar seno stāstu par Dieva Dēla ienākšanu šajā pasaulē, lai darītu to gaišu, lai atnestu cerību tiem, kam tā zudusi, lai ienestu mieru cilvēku dvēselēs. Ziemassvētku stāsts mūs aizved uz tālo Betlēmi, Dāvida pilsētu, kur Kristus bērniņš guļ silītē un eņģeļi gavilē, un no debesīm atskan eņģeļu dziesma: “Gods Dievam augstībā, un miers virs zemes, un cilvēkiem labs prāts!”

Lasīt vairāk...

Trīs idejas svinīgai galda dekorēšanai

Jo šaurākā lokā tiks svinēti svētki, jo lielāka nozīme svētku sajūtas radīšanai. Svinīgs galda klājums ir viens no veidiem, kā svētku vakaru padarīt atšķirīgu no ikdienas vakariņām. Vienlaikus svarīgi svētku galda noformējumu apvienot ar pārējo telpas iekārtojumu un stilistiku, lai galda klājums saspēlētos ar pārējiem interjera elementiem un radītu harmonisku koptēlu. Ja jūsu mājoklis iekārtots, piemēram, skandināvu stilā, arī galda klāšanai būtu jāizvēlas atturīgs, vienkāršs noformējums un dabiski materiāli.

Lasīt vairāk...

Siguldas 1.pamatskolai un Siguldas Valsts ģimnāzijai pārbūves projekta laikā iegādāts jauns mācību aprīkojums

Kopš 2018. gada norisinājās projekta “Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiālās bāzes modernizācija” īstenošana, kura laikā veikti apjomīgi celtniecības un rekonstrukcijas darbi Siguldas Valsts ģimnāzijā un Siguldas 1. pamatskolā, nodrošinot skolēniem mācību nepārtrauktību. Projekta ietvaros skolām iegādāts jaunākajām mācību tendencēm piemērots aprīkojums kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanai par 648,1 tūkstoti eiro no projekta kopējā finansējuma, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības internet vietnē.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Ziemassvētku galdā visbiežāk tiks likti mandarīni, piparkūkas un gaļas cepetis ar kartupeļiem

Lielākā daļa aptaujāto, kuri plāno svinēt Ziemassvētkus, Ziemassvētku galdā iecerējuši likt mandarīnus (77 %), piparkūkas (63 %), vārītus vai ceptus kartupeļus (55%) un gaļas cepeti (54%). No dzērieniem Ziemassvētku galdā salīdzinoši biežāk tiks likta sula (51%), kafija (44%), kam seko tēja (37%) un karstvīns (36%), atklāj vadošās pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar” decembrī veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētku svinēšanas plāniem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.