Menu
 

Ceturtdiena, 11 Jūnijs 2020

Nosaka administratīvo atbildību nepilngadīgajiem par tabakas izstrādājumu un alkoholisko dzērienu glabāšanu

Saeima ceturtdien trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Tie nosaka nepilngadīgajiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem administratīvo atbildību par tabakas izstrādājumu, kā arī alkoholisko dzērienu glabāšanu un enerģijas dzērienu lietošanu, informēja Saeimas preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Pedagogs: Studiju un karjeras izvēlei jābūt pašu bērnu rokās

Pavisam drīz 12. klašu skolēni visā Latvijā saņems diplomus un daudzi no viņiem kļūs par augstskolu studentiem. Jauniešiem būs jāizdara būtiska izvēle, kas var ietekmēt turpmāko karjeru un dzīvi kopumā. Arī 9. klašu absolventiem būs jāizvēlas, kādā virzienā mācīties vidusskolā. Palīdzību sarežģītās izvēles izdarīšanā var sniegt mentors.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijas sabiedrība augstu vērtē skolotājus un viņu darbu, taču kļūt par skolotāju būtu gatavi tikai 6%

Jaunā skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” veiktās aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa Latvijas sabiedrības skolotāja profesiju vērtē augstu un uzskata, ka skolotājiem ir būtiska loma jaunatnes un nākotnes sabiedrības personību un vērtību veidošanā (93%). Lai gan 91% Latvijas iedzīvotāju augstu vērtē skolotāja kā profesijas lomu un pienesumu sabiedrībai, tomēr kļūt par skolotāju būtu gatavi tikai 6% respondentu. Savukārt savai atvasei skolotāja profesiju vēlētos vien 2%.

Lasīt vairāk...

Saeima: Vismaz 80 procentiem no piedāvātajām papildu televīzijas programmām jābūt kādā no ES valodām

Saeima ceturtdien trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Tie paredz, ka televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzējam pamatpiedāvājumā jānodrošina, ka vismaz 80 procentos no iekļautajām papildu programmām saturam sākotnēji jābūt veidotam kādā no Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstu oficiālajām valodām.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Jauno Latvijas novadu starta pozīcijas krasi atšķiras

Lai arī pērn ekonomikas izaugsme bremzējās, eksporta nozares turpināja palielināt devumu Latvijas iedzīvotāju ienākumos, secināts šodien prezentētajā “Luminor” bankas reģionu eksporta pētījumā. Rīgas un pārējās Latvijas ekonomikas struktūra ir ļoti atšķirīga – kamēr Rīgā izteikti dominē IT un biznesa pakalpojumu nozare, tikmēr reģionos lielāko ekonomikas daļu veido meža nozare, kā arī mašīnbūve un elektronika.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.