Menu
 

Ceturtdiena, 20 Augusts 2020

VBTAI: Kopiena Bruknas muižā smagos apstākļos nodarbinājusi bērnus līdz 12 stundām dienā, sodot ar pārtikas devu ierobežošanu

Veicot pārbaudi biedrībā "Kalna svētību kopiena", kas darbojas Bruknas muižā Bauskas novadā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) kopā ar Tiesībsarga biroja pārstāvi konstatējuši, ka bērni tikuši nodarbināti lauku darbos no desmit līdz 12 stundām dienā bez iespējas saņemt medicīnisko palīdzību un, pārkāpumu gadījumā tiekot sodīti ar pārtikas devu ierobežošanu, informēja VBTAI pārstāvis Taivo Trams.

Lasīt vairāk...

Māksliniece Dina Dubiņa nestrīdas ar muļķiem

21.augustā Turaidas muzejrezervāta izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde “Ceļš”, kurā tiks eksponētas gleznas ar dzintaru, emaljas gleznas un rotas. Izstāde “Ceļš” ir divkārša mākslinieces jubileju izstāde – 65 gadi dzīvē un 45 gadi radošajā darbā.

Lasīt vairāk...

Stopiņu novadā ar krāšņu pasākumu piecu gadu jubileju svinēs apģērbu zīmols "Mayra"

29.augustā Stopiņu novada Rubeņu kalna pļavu brīvdabas estrādē ar krāšņu pasākumu pazīstamais apģērbu zīmols "Mayra" svinēs piecu gadu jubileju. Koncertā, kas sāksies plkst.17, piedalīsies populārā dziedātāja Olga Rajecka un TDA "Madara", dziedošais aktieris Varis Vētra, flautiste Dita Krenberga u.c. mākslinieki, bet vakarpusē skatītājus uz sadziedāšanos aicinās tautā iemīļotais diriģents Arvīds Platpers.

Svētku programmā paredzēts arī jubilejas kliņģeris, fotosesijas u.c. aktivitātes, informēja zīmola radītāja un īpašniece Maira Miķelsone.

"Mūsu iedvesmas avots ir mūsu tautas tradīcijas, raksti, tautastērpi. Mēs lepojamies ar mūsu tautas bagātīgo, neatkārtojamo folkloras un tradīciju mantojumu, un radām mūsdienu tērpus ar tautiskiem izšuvumiem un detaļām," teic M.Miķelsone.

""Mayra" sieviete ir romantiska, šarmanta un sievišķīga. Mūsdienu steigā viņa saglabā klasisku sievišķību. Viņa novērtē īstas, patiesas emocijas un lietas. Viņa lieliski atrod sevi gan pļavā, pie jūras vai mežā, gan arī operā un smalkā kafejnīcā. Ikvienā brīdī viņā kvēlo sievišķība, acīs ir nerimstoša uguns un kaisle. Viņa jūtas laimīga un stipra. Viņas pasaulē sieviete ir sieviete, un vīrietis – vīrietis."

Biļetes uz pasākumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Lasīt vairāk...

LVC: 2020. gadā ceļu būvniecībā palielinājusies konkurence un samazinājušās izmaksas

2020.gadā, salīdzinot ar vairākiem iepriekšējiem gadiem, būvdarbu iepirkumos ir pieaugusi konkurence un vienā iepirkumā piedalās vidēji 5,5 pretendenti, pretstatā 3,6 pretendentiem pērn. Savukārt ceļu pārbūves darbu izmaksas ir strauji samazinājušās, salīdzinot ar 2019. gadu – par 27 %, liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) dati.

Lasīt vairāk...

Garkalnes un Ādažu novados notiks Zemessardzes 1. Rīgas brigādes vienību mācības "Kaujas patruļa"

Šajās brīvdienās, 22. un 23.augustā, Garkalnes un Ādažu novados notiks Zemessardzes 1. Rīgas brigādes vienību militārās mācības "Kaujas patruļa". Zemessargu grupas, izmantojot ceļus, ielas un stigas, pārvietosies formastērpos, ar ekipējumu un ieročiem. Mācību laikā tiks izspēlētas dažādas situācijas, kurās tiks testētas un pilnveidotas zemessargu individuālās un kolektīvās – vienību spējas.

Lasīt vairāk...

Mediatore: Mediācija ir finansiāli izdevīgs risinājums

Mediācijas popularitāte pēdējos gados būtiski pieaug. Pēdējo piecu gadu laikā uzsākto mediācijas procesu skaits ir trīskāršojies – ja 2015. gadā tie bija 115 procesi, tad 2018. gadā skaits sasniedzis jau 385, liecina Sertificētu mediatoru padomes darbības statistika. Turklāt, dažādojas arī mediēto lietu kategorijas. Mediācija Latvijā lēni, bet stabili ienāk kā komercstrīdu, tā arī darba strīdu risināšanā. Visplašāko piemērojumu mediācija ieguvusi ģimenes strīdu lietās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.