Menu
 

Svētdiena, 23 Augusts 2020

Salaspils kodolreaktora likvidācijai paredzētos nepilnus 700 000 eiro plāno izmaksāt kompensācijām par dzīvnieku nodarītajiem postījumiem

  • Publicēts Vide

Valdība nākamnedēļ, 25.august, lems par Salaspils kodolreaktora likvidācijai piešķirto līdzekļu 684 287 eiro apmērā atvēlēšanu kompensāciju izmaksai par īpaši aizsargājamo nemedījamo sugu un migrējošo sugu dzīvnieku nodarītajiem postījumiem, liecina Ministru kabinetam iesniegtais lēmumprojekts.

Lasīt vairāk...

Vecāku bieds – parazīti. Kā no tiem izvairīties?

Bērni vasarā aktīvi pavada laiku dzīvojoties pa smilšu kastēm vai pludmales smiltīm, dodoties uz lauku mājām, nometnēm, sabiedriskām vietām, tostarp zoodārziem. Esot kontaktā gan ar citiem bērniem, gan ar dzīvniekiem un kopumā ievērojami aktīvāk pavadot laiku svaigā gaisā, ir salīdzinoši lielāka iespēja iegūt parazītus, piemēram, utis, spalīšus vai blusas. Lai sevi un bērnus pasargātu no iespējamas inficēšanās ar parazītiem.

Lasīt vairāk...

Četras marinādes četrām gaļām, ko pagūt izmēģināt šovasar

Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Interneta veikala “Barbora.lv” garšas eksperts, lauku gardēdis un pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka četras oriģinālas gaļas marinādes receptes kā cūkgaļas un liellopu gaļas, tā arī putnu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.