Menu
 

Pirmdiena, 03 Augusts 2020

Satversmes tiesā ierosināta lieta par Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pievienošanu Ogres novadam

Satversmes tiesas 2. kolēģija 3. augustā ierosinājusi lietu “Par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma “Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības” 28.2. un 28.19. apakšpunkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1. pantam, 101. pantam un Eiropas vietējo pašvaldību hartas 4. panta trešajai un sestajai daļai un 5. pantam”. Lieta ierosināta pēc Ikšķiles novada domes pieteikuma.

Lasīt vairāk...

Kādēļ sāp ceļi un kā rūpēties par šo locītavu veselību?

Īpaši ceļgala traumu riskam pakļauti sportisti – futbolisti, basketbolisti –, jo viņi spēles laikā bieži strauji maina virzienu, pagriežot ķermeni. Tajā brīdī var notikt krusteniskās saites plīsums, turklāt 20% gadījumu rodas arī meniska plīsums. Taču arī bez traumas sāpes, stīvums, grūtības kāpt – liecina par nopietniem izmaiņu procesiem ceļos.

Lasīt vairāk...

CSP: Samazinoties aizbraucēju skaitam, bērnu skaits Latvijā nedaudz pieaug

2020.gada sākumā Latvijā bija 359 457 bērni vecumā līdz 17 gadiem, kas ir par 644 bērniem jeb 0,2 % vairāk nekā 2019. gada sākumā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati. Bērnu īpatsvars iedzīvotāju kopskaitā pieaudzis no 17,1 % 2013. gadā (kad tas bija zemākais) līdz 18,8 % šī gada sākumā. Pēdējo divu gadu laikā bērnu skaits ir nedaudz audzis.

Lasīt vairāk...

Sestdien Ķekavas velobrauciena laikā būs ceļu satiksmes ierobežojumi uz autoceļiem A7 un A5

Ķekavas velobrauciena dienā sestdien, 8. augustā,  paredzēti ceļu satiksmes ierobežojumi gan uz lielajiem valsts nozīmes ceļiem A7 (Bauskas šoseja) un A5 (Rīgas apvedceļš), gan P85, P89 un P90 ceļu posmos, kā arī pašā Ķekavas centra apkaimē. Rīkotāji aicina gan autobraucējus, gan pasākuma viesus iepazīties laikus ar satiksmes ierobežojumiem, lai varētu saplānot pēc iespējas sev ērtāku pārvietošanās maršrutu, ņemto verā šīs plānotās izmaiņas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.