Menu
 

Ceturtdiena, 18 Marts 2021

Pašvaldību reformas ietvaros sakārtojamiem autoceļiem papildus piešķir 55 miljonus eiro

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzītajai autoceļu investīciju programmai pašvaldību reformas kontekstā Ministru kabinets ceturtdien ir apstiprinājis 55 miljonus eiro piešķiršanu no valsts budžeta programmas neparedzētiem gadījumiem. Tādējādi kopumā šogad autoceļu attīstībā administratīvi teritoriālās reformas (ATR) kontekstā investēs 91,9 miljonus eiro.

Lasīt vairāk...

Inga Ābele: Padarīšu Aspaziju vēl noslēpumaināku

1865.gada 16.martā ir dzimusi Elza Rozenberga – izcilā latviešu dzejniece Aspazija. Šobrīd top romāns par pašu Aspaziju. To rada rakstniece Inga Ābele. Uz sarunu viņu aicināju jau pērn oktobrī, taču saņēmu pieklājīgu atteikumu: esot jāraksta romāns, tādēļ lieka laika nav daudz. Romāns vēl top, taču Inga piekrita sarunāties rakstiski. Žēl, ka neizdevās sarunāties klātienē, jo pat no viņas rakstītajām elektroniskajām vēstulēm staro siltums.

Lasīt vairāk...

Piešķir vairāk nekā deviņus miljonus eiro Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanai

Valdība ceturtdien piešķīra vairāk nekā 9,2 miljonus eiro, lai segtu izdevumus saistībā ar Covid-19 uzliesmojuma un tā seku novēršanu aizvadītā gada nogalē. Līdzekļi paredzēti norēķiniem par laboratorisko izmeklējumu organizēšanu un veikšanu un epidemioloģiskās drošības nodrošināšanai ambulatoro un stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas laikā, informēja Veselības ministrijā.

Lasīt vairāk...

CSP: 2020.gadā vidējais brīvo darbvietu skaits samazinājies par trešdaļu

2020.gadā Latvijā vidēji bija 19,5 tūkstoši brīvo darbvietu, salīdzinot ar 2019. gadu, to skaits ir samazinājies par 9,6 tūkstošiem jeb 33,0 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Privātajā sektorā bija 11,7 tūkstoši brīvo darbvietu, bet sabiedriskajā – 7,8 tūkstoši. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, privātajā sektorā brīvo darbvietu skaits samazinājās par 9,2 tūkstošiem jeb 43,9 %, bet sabiedriskajā par 0,4 tūkstošiem jeb 5,3 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.