Menu
 

Pirmdiena, 29 Marts 2021

Ekonomists: Februārī Latvijā pieauga mazumtirdzniecības apgrozījums

Pēc straujā tirdzniecības apjomu krituma janvārī, februārī mazumtirdzniecības rādītāji Latvijā ir uzlabojušies, lai arī nozares darbību joprojām ir ierobežota. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, mazumtirdzniecības apgrozījums februārī salīdzinājumā ar janvāri pēc sezonāli koriģētiem datiem pieauga par 4,4 %.

Lasīt vairāk...

Energoefektivitāte: lai sienas un logi siltumu sargā, nevis zaudē

Energoefektivitāte, par kuru vēl pirms dažiem gadu desmitiem dzīvojamo ēku kontekstā diez ko nerunāja, nu kļuvusi par pašsaprotamu prasību, būvējot jaunas mājas un modernizējot esošās. Energoefektīvas ēkas patērē daudz mazāk enerģijas, atstājot patīkamu iespaidu uz ikmēneša rēķiniem, rada veselīgāku dzīves vidi un samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju. Ko īsti nozīmē energoefektīva ēka?

Lasīt vairāk...

Iekštelpu augu tendences – zaļā istaba un zaļie griesti

Ne tikai modē, bet arī interjera dizainā aktualitātes diktē dažādas tendences. Viena no 2021. gada interjera dizaina tendencēm, kas lieliski papildinās ikvienu mājokli, ir iekštelpu augi. Tie kalpo ne tikai kā mājokļa dizaina akcents, bet rūpējas, lai mūsu iekštelpu klimats būtu veselīgāks, jo tie absorbē lieko CO2. Regulāri uzturoties telpās, kurās CO2 līmenis ir paaugstināts, to iemītnieki var saskarties ar tādām problēmām kā galvassāpes, miega traucējumi, nogurums.

Lasīt vairāk...

Februārī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 8,5 %

2021.gada februārī, salīdzinot ar 2020. gada februāri, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 8,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,7 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 21,5 %, autodegvielas – palielinājās par 5,2 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.