Menu
 

Otrdiena, 30 Marts 2021

Mūža balvu par ieguldījumu Latvijas literatūrā saņems valodniece Lalita Muižniece un literatūrzinātnieks Gunārs Bībers

Mūža balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrā saņems divi laureāti: valodniece un rakstniece Lalita Muižniece par ieguldījumu latvietības stiprināšanā, latviešu literatūras, folkloras un valodas popularizēšanā un literatūrzinātnieks Gunārs Bībers par ieguldījumu latviešu literatūras un dramaturģijas pētniecībā, kritikā un pedagoģijā.

Lasīt vairāk...

Slēpošanas bāzēs Siguldas novadā šogad kopumā pieaudzis slēpotāju skaits

Lai arī šī ziemas sezona nebija tik mierīga un paredzama saistībā ar ārkārtējo stāvokli valstī, laikapstākļu ziņā tā lutināja visus ziemas aktīvo sporta veidu cienītājus. Līdz ar liegumu sportot iekštelpās, kā arī ar ceļošanas ierobežojumiem šogad ziemas sporta veidi ieguva lielu popularitāti tepat Latvijā un Siguldas apkaimē esošajās kalnu un distanču slēpošanas trasēs būtiski pieauga individuālo apmeklētāju skaits.

Lasīt vairāk...

Latvijas Banka paaugstinājusi IKP pieauguma prognozi šim gadam līdz 3,3%

Latvijas Banka paaugstinājusi iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no iepriekš lēstajiem 2,8% līdz 3,3%, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija. Vienlaikus Latvijas Banka palielinājusi arī Latvijas ekonomikas pieauguma prognozi 2022.gadam no pērn decembrī prognozētajiem 5,3% līdz 6,5%, bet 2023.gadā Latvijas IKP pieaugums lēsts 3,6% apmērā.

Lasīt vairāk...

Lieldienās Rīgā būs izmaiņas sabiedriskā transporta, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbībā

Lieldienu brīvdienās, no 2.aprīļa līdz 5.aprīlim, būs izmaiņas sabiedriskā transporta, pašvaldības autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbā, kā arī darba dienu mēneša biļešu lietošanas kārtībā, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Lasīt vairāk...

Attālināto mācību laikā aug skolu interese par iespēju diagnosticējošos darbus pildīt tiešsaistē

Šāgada marta sākumā izglītības portāla "Uzdevumi.lv" platformā veiksmīgi aizvadīti divi tiešsaistes diagnosticējošie darbi – dabaszinībās 6.klasei un matemātikā 3.klasei. Ņemot vērā gan skolu iepriekšējo pieredzi tiešsaistes darbu veikšanā, gan nepieciešamību mācību procesu organizēt attālināti, šogad interese par iespēju darbu izpildi rīkot digitālā formātā ir būtiski augusi: 6.klases darbu 4.martā tiešsaistē aizvadīja 80% Latvijas sestklasnieku, bet 3.klases darbu 9.martā – gandrīz 50% valsts trešklasnieku.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā Lielās talkas dienā notiks vides akcija "Iestādi koku"

Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai, Lielās talkas dienā, 24.aprīlī, Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kura norisināsies jau otro gadu un kuras mērķis arī šogad Ķekavas novadā ir apzaļumot daudzdzīvokļu māju pagalmus. Iedzīvotāji vides akcijai “Iestādi koku” var pieteikties no 1. līdz 16.aprīlim.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.