Menu
 

Piektdiena, 07 maijs 2021

Kā sagatavot savu privātmāju siltināšanai ar valsts atbalstu?

Jau maija beigās sāksies pieteikumu pieņemšana “Altum” jaunajā atbalsta programmā privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanai. Atbalsts tiks sniegts garantiju, tehniskās palīdzības un grantu veidā. Lai palīdzētu privātmāju īpašniekiem sagatavoties, “Altum” ir apkopojusi būtiskāko informāciju, kas jāņem vērā, gatavojot pieteikumu valsts atbalstam.

Lasīt vairāk...

C vitamīns kosmētikas līdzekļos: vai protam to pareizi lietot

C vitamīns ir nozīmīgs mikroelements, kas mūsu ķermenī pilda vairākas funkcijas. Tas ir spēcīgs antioksidants, kas pasargā mūsu šūnas no bojājuma, piedalās dažādos metabolisma procesos, palīdz dzelzim uzsūkties no gremošanas trakta un tā ir tikai daļa no šī vitamīna pienākumiem. Taču vai pamanījāt, ka C vitamīns ir ieņēmis diezgan svarīgu vietu arī sejas ādas kopšanā? 2020.gadā internetā vismeklētākā sejas kopšanas līdzekļu sastāvdaļa bijusi tieši C vitamīns! Vai šis vitamīns pamatoti kļuvis tik slavens un vai tas patiesi var uzlabot mūsu sejas ādu?

Lasīt vairāk...

VARAM prasa apturēt zemes gabala atsavināšanu Garkalnes novadā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasījusi Garkalnes novada pašvaldībai sniegt paskaidrojumus par tās rīcību saistībā ar nekustamā īpašuma, zemes, atsavināšanu Berģos (Rīgas – Siguldas šoseja 8) un apturēt šā lēmuma izpildi. Ministrijas ieskatā īpašums tiek pārdots, iespējams, apejot vispārējo likumā noteikto publisku personu mantas atsavināšanas kārtību.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 87% Latvijas iedzīvotāju plāno izmantot dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu

  • Publicēts Vide

Tuvojoties depozīta sistēmas ieviešanai 2022. gada 1. februārī, vairākums iedzīvotāju (84%) atzinuši, ka dzērienu iepakojumu depozīta sistēma (DS) Latvijā ir nepieciešama, savukārt 87% respondentu pauduši nostāju, ka pēc iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanas viņi izmantos iespēju nodot tukšos dzērienu plastmasas, stikla vai skārda iepakojumus, saņemot atpakaļ depozītā iemaksāto naudu.

Lasīt vairāk...

Tiesībsargs vērš uzmanību uz trūkumiem Darba likuma grozījumos

Tiesībsargs Juris Jansons ir nosūtījis Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai vairākus priekšlikumus attiecībā uz izskatāmo likumprojektu "Grozījumi Darba likumā". Tiesībsarga ieskatā vairākas komisijas virzītās ieceres ir jāmaina, informē Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas konsultants Edgars Lākutis.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt bērnu un jauniešu vakcināciju pret Covid-19?

Arvien biežāk publiskajā telpā tiek apspriests jautājums par bērnu un jauniešu iespējām saņemt vakcīnu pret Covid-19. Farmācijas uzņēmuma "BioNTech" pārstāvji ir prognozējuši, ka vasarā Eiropā būs pieejamas Covid-19 vakcīnas arī 12–15 gadus veciem bērniem. Savukārt Latvijā jau drīzumā varētu lemt par plašāku jauniešu no 16 gadu vecuma vakcinēšanu. Šobrīd ierosinājums par 16–18 gadus vecu jauniešu vakcināciju ir aktualizēts sabiedrības vakcinācijas pret Covid-19 darba grupā, lai vērtētu iespēju šo grupu vakcinēt pēc tās pieprasījuma, tostarp ārpus tiem gadījumiem, kad ir īpašs ģimenes ārsta vai ārstu konsīlija lēmums, jo jau šobrīd viens no vakcīnas ražotājiem zāļu aprakstā ir minējis, ka vakcīna izmantojama tikai no 16 gadu vecuma.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.