Menu
 

Svētdiena, 20 Novembris 2022

Vecās zivju fabrikas stāsti (noslēgums)

Pagājušā gadsimta 90. gadu sākuma notikumi ap kādreizējo Zvejniekciema zivju kopžāvētavu risinās trauksmaini. Notiek Latvijas Republikas pirmskara privātīpašumu atgūšana. Skultes zvejnieku sabiedrības veco biedru un viņu mantinieku cīņa par tiesībām uz Zvejniekciema zivju kopžāvētavas atgūšanu ir garš stāsts, un ne tikai garais padomju okupācijas periods, bet arī laiku maiņa, pāreja no kolektīvā uz privātīpašumu dara šo stāstu īpaši sarežģītu.

Lasīt vairāk...

Ar siltumu pret saaukstēšanos. Kas un kad darāms?

Sen zināms, ka dažādas sildošas procedūras saaukstēšanās slimības laikā var palīdzēt ātrāk atlabt. Tiesa, ir svarīgi saprast, vai ķermeņa daļu, piemēram, kāju, krūšu, muguras sildīšana, ir piemērota konkrētajā gadījumā. Ja ir, tad izvēlētais “sildelements” ir jāprot arī pareizi lietot. Tikai tad var cerēt sasniegt vēlamo veseļošanās efektu.

Lasīt vairāk...

Pierīgas florbola klubi atsāk sezonu

  • Publicēts Sports

Pēc pauzes, kas bija saistīta ar Latvijas florbola valstsvienības piedalīšanos pasaules čempionātā Šveicē, ar triju Pierīgas klubu piedalīšanos atsācies Latvijas virslīgas čempionāts. Aizvadītas arī vairākas spēles Latvijas florbola pirmās līgas turnīrā.

Lasīt vairāk...

Gaišāk, tālāk, drošāk: labas gaismas vajag ikvienam auto

Jo īsākas dienas, jo lielāka nozīme tam, cik labi automobiļa lukturi izgaismo ceļu. Bet īpaši svarīga redzamība kļūst tad, kad sakrīt nelabvēlīgie rudens faktori: slapjš ceļš, kritušas lapas, lietus un krēsla, kas, šķiet, aprij luktura gaismas starus un pārslogo redzi. Šādos apstākļos satiksmes negadījums var notikt jebkurā brīdī.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.