Menu
 

Otrdiena, 12 Aprīlis 2022

Valdībā iesniegta Latvijas Stabilitātes programma 2022.-2025. gadam

12.aprīlī Ministru kabinets apstiprināja finanšu ministra iesniegto Latvijas Stabilitātes programmu 2022.-2025. gadam. Latvijas Stabilitātes programma ir viens no elementiem ikgadējā valsts budžeta likumprojekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta sagatavošanas ciklā, un tā ietver makroekonomisko rādītāju prognozes 2022., 2023., 2024. un 2025. gadam, fiskālās prognozes un vispārējās valdības budžeta bilances mērķus.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Latvijas Olimpiskā komiteja ir atpazīstamākā sporta organizācija Latvijā

  • Publicēts Sports

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) visbiežāk spontāni iedzīvotājiem nāk prātā, domājot par sporta organizācijām Latvijā, - liecina pētījumu un konsultāciju kompānijas "Kantar" iedzīvotāju aptauja par sporta organizāciju atpazīstamību un reputāciju Latvijā. Kopumā Latvijas Olimpisko komiteju atpazīst 86% Latvijas iedzīvotāju, savukārt Latvijas Paralimpisko komiteju kopumā atpazīst 81% Latvijas iedzīvotāju, Latvijas Sporta federāciju padomi - 51% jeb puse Latvijas iedzīvotāju, savukārt Latvijas Komandu sporta spēļu asociāciju - aptuveni trešā daļa Latvijas iedzīvotāju (32%), informē LOK pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Pirtī ir kā sportā - visu ar mēru

Mūsdienu cilvēks dzīvo materiālā pasaulē, tāpēc ikdienas steigā un rutīnā pirts ir tā, kas spēj palīdzēt sakārtot gan mūsu fizisko, gan garīgo ķermeni, radot līdzsvaru starp tiem. Kāda ir pirts rituālu būtība, kas jāievēro, lai pirtī iešana nekaitētu veselībai, un kādas ir izplatītākās pirtošanās kļūdas, stāsta "Benu" aptiekas piesaistītais eksperts, sertificēts pirtnieks Jānis Šalms un "Benu" aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Lasīt vairāk...

Latvijas filmu industrijai piešķir papildu 450 000 eiro jaunu pilnmetrāžas filmu un seriālu izveidei

Valdība pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas 12.aprīļa sēdē lēma par papildu 382 500 eiro REACT-EU finansējuma un 67 500 eiro valsts budžeta līdzekļu piešķīrumu Latvijas filmu industrijai, lai nozarē strādājošie vieglāk varētu pārvarēt Covid-19 pandēmijas izraisītās negatīvās sekas, informē ministrijas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Levits: Latvijas mērķis ir kļūt par pilntiesīgu Eiropas Kodolpētniecības organizācijas dalībvalsti

Valsts prezidents Egils Levits 12.aprīlī apmeklēja Šveices Federālo tehnoloģiju institūtu (ETH Zürich), lai pārrunātu sadarbību ar Latvijas zinātniekiem un Latvijas perspektīvu kļūt par pilnvērtīgu Eiropas Kodolpētniecības organizācijas (European Organization for Nuclear Research - CERN) dalībvalsti. Šobrīd Latvija ir asociētās dalībvalsts statusā, vairāki Latvijas zinātnieki piedalās CERN pētījumos, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Divas trešdaļas iedzīvotāju gatavi atteikties no precēm, ja nepiekrīt zīmola nostājai pret karu Ukrainā

61% respondentu Latvijā ir gatavi atteikties no Latvijā pieejamas preces vai pakalpojuma, ja nepiekrīt ražotāja vai pārdevēja pozīcijai attiecībā uz karu Ukrainā. Par to liecina aptauja, kuru pēc komunikācijas aģentūras "A. W. Olsen & Partners" pasūtījuma 2022.gada aprīļa sākumā veica uzņēmums "Norstat", informē "A. W. Olsen & Partners" partnere Olga Kazaka.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Vairāk nekā pusei iedzīvotāju gada laikā palielinājušies izdevumi ikdienas tēriņiem

54% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka kopš pagājušā gada pavasara mājsaimniecības tēriņu apjoms pret ienākumiem ir palielinājies, liecina “Luminor” bankas veiktā aptauja.* Visvairāk mājsaimniecības izjūt degvielas cenu kāpumu, pārtikas cenu sadārdzināšanos, kā arī komunālo izmaksu palielināšanos. Tikai desmitā daļa aptaujāto atzīst, ka mājsaimniecībai ir pietiekami līdzekļi un tā šobrīd nesastopas ar finansiāliem izaicinājumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.