Menu
 

LIZDA oktobra sākumā lems par iespējamu protestu akciju rīkošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) 9. oktobrī lems par protesta akciju rīkošanu. LIZDA valdes sēdē pieņemts lēmums 9. oktobrī sasaukt LIZDA padomes ārkārtas sēdi, kurā paredzēts lemt par protesta akciju rīkošanu. Līdz LIZDA padomes ārkārtas sēdei notiks konsultācijas par iespējamo protesta akciju ilgumu un formu.

Arodbiedrības neizpratni un sašutumu raisījis Ministru kabinetā izskatītais Informatīvais ziņojums "Par prioritārajiem pasākumiem valsts budžetam 2020. gadam un ietvaram 2020.–2022.gadam", kurā nav paredzēta pedagogu darba algas zemākās likmes paaugstināšana no 2020. gada septembra, kā arī bāzes finansējuma palielināšana zinātnei un augstākajai izglītībai.

“Vienreiz jāpārtrauc Latvijā spēkā esošu likumu, Ministru Kabineta lēmumu nepildīšana. Katru reizi mums jāizmanto galējās metodes, lai politiķus pārliecinātu par normatīvo aktu un solījumu pildīšanu. Nav pieļaujams, ka nauda tiek dota jaunām iniciatīvām, piemēram, 5 miljoni eiro partiju finansēšanai, nepildot līdzšinējās saistības pret pedagogiem un zinātniekiem,” uzsver LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA atgādina, ka pedagogu darba algas paaugstināšanas grafiks paredz, ka no 2020. gada 1. janvāra pedagogu mēneša zemākā darba algas likme pieaugs 710 līdz 750 eiro, bet 2020. gada septembrī paredzēts pieaugums no 750 līdz 790 eiro.

Savukārt Ministru kabinetam, iesniedzot Saeimai gadskārtējo valsts budžeta projektu, tajā jāparedz ikgadējs finansējuma pieaugums ne mazāku par 0,25 procentiem no IKP augstākajai izglītībai un ne mazāku par 0,15 procentiem no iekšzemes kopprodukta zinātniskajai darbībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.