Menu
 

LIZDA prasīs garantijas pedagogu atalgojuma kāpinājumam, pretējā gadījumā lems par protestu rīkošanu

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) līdz 18.oktobrim steidzamības kārtā pieprasa dokumentālas garantijas pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no nākamā gada septembra, pretējā gadījumā arodbiedrība lems par protestu rīkošanu, informēja LIZDA pārstāvis Guntis Meisters.

Viņš norādīja, ka arodbiedrība aicinās uz tikšanos premjerministru Krišjāni Kariņu (JV), finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), lai pieprasītu dokumentālas garantijas pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no 750 eiro līdz 790 eiro.

"Ja šādu garantiju nebūs, 24.oktobrī LIZDA padome lems par protestu rīkošanu," uzsvēra Meisters.

LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga noradīja, ka arodbiedrības biedru starpā pastāv dažādas idejas par protestiem. "Daļa atbalsta piketa rīkošanu, citi iestājās par nozares ministres Šuplinskas demisijas pieprasīšanu vai streika rīkošanu. Tomēr protesti nav pedagogu pašmērķis, pedagogi negrib protestēt. Ceram, ka valdošie politiķi garantēs likumā paredzēto atalgojuma kāpumu pedagogiem no nākamā gada septembra," uzsvēra Vanaga.

LIZDA atgādināja, ka pedagogu darba algas paaugstināšanas grafiks paredz, ka no 2020.gada 1.janvāra pedagogu mēneša zemākā darba algas likme pieaugs no 710 līdz 750 eiro, bet 2020.gada septembrī paredzēts pieaugums no 750 līdz 790 eiro.

Tāpat Ministru kabinetam, iesniedzot Saeimai gadskārtējo valsts budžeta projektu, tajā jāparedz ikgadējs finansējuma pieaugums ne mazāks par 0,25% no iekšzemes kopprodukta augstākajai izglītībai un ne mazāks par 0,15% no iekšzemes kopprodukta zinātniskajai darbībai, norādīja LIZDA.

(pievienota 4.rindkopa)

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.