Menu
 

Piektdien Rīgas pilī notiks noslēdzošā diskusija par augstākās izglītības pārvaldības modeļa maiņu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien, 20.decembrī, Rīgas pilī notiks noslēdzošā diskusija "Augstākās izglītības pārvaldības un attīstības izaicinājumi", kura veltīta augstākās izglītības pārvaldības modeļa maiņai, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), augstskolu vadības pārstāvji, valsts zinātnisko institūtu vadības pārstāvji un sociālie partneri.

Pēc IZM paustā, diskusijas mērķis ir apzināt izaicinājumus un priekšnoteikumus augstskolu pārvaldībai un attīstībai, kas tiks izmantoti, veidojot pārredzamu, atbildīgu, uz augstākās izglītības un pētniecības izcilību vērstu un starptautiskai praksei atbilstošu augstākās izglītības institūciju pārvaldības struktūru. 

20.decembra diskusijas tēmu lokā būs augstākās izglītības institūciju tipoloģija, pārvaldības modeļi, augstākās izglītības institūciju padomju izveide un to darbības principi, kā arī augstākās izglītības institūciju integrācijas modeļi. 

Šī ir piektā un noslēdzošā diskusija ciklā "Augstākās izglītības pārvaldība Latvijā: drosme mainīties" un to rīko IZM sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju. 

Ministrijā skaidroja, ka diskusijās izteiktie priekšlikumi tiek izmantoti par pamatu, izstrādājot konceptuālo ziņojumu valdībai par augstākās izglītības pārvaldības modeļa maiņu un izglītības attīstības pamatnostādnēm 2021.-2027.gadam.

Nākamā gada sākumā plānots ar ziņojuma projektu iepazīstināt plašāku sabiedrību, turpināt darbu pie tā uzlabošanas un to iesniegt valdībā, kad tas tiks pilnībā izdiskutēts ar visām iesaistītām pusēm - nozaru ministrijām, augstākās izglītības iestādēm, Rektoru padomi, studējošiem un citiem.

20.decembra diskusiju būs iespējams vērot tiešraidē ministrijas tīmekļvietnē - laikā no plkst.10.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.