Menu
 

Sākas pieteikšanās skolēnu fizikas konkursam "Fizmix Eksperiments"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 27. janvāra sākas skolu komandu pieteikšanās AS “Latvenergo” organizētajam 8. un 9. klašu skolēnu erudīcijas konkursam “Fizmix Eksperiments”, kas šogad notiks 25. reizi. Konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku, lai nākotnē rosinātu vēlmi apgūt inženiertehniskās profesijas.

Kā norāda rīkotāji, šis gads būs īpašs ar plašu konkursa programmu, kā arī ar vienu no lielākajiem fizikas festivāliem Baltijā. Lielais konkursa fināls notiks fizikas festivāla laikā 25. aprīlī Rīgā, “Hanzas peronā”, kurā tiks noskaidrotas uzvarētāju komandas, iegūstot galveno balvu – piedalīšanos izglītojošā un aktīvā vasaras nometnē.

Līdz 14.februārim iespējams pieteikt savas skolas komandu konkursa mājaslapā. Komandā jābūt pieciem 8. un/vai 9. klašu skolēniem un vienam skolotājam, kas darbosies kā konsultants konkursa gaitā. No 17. februāra līdz 24. martam notiks neklātienes kārta, kurā komandām patstāvīgi būs jārisina uzdevumi un jāpelna punkti, lai nokļūtu lielajā jubilejas finālā. Konkursa pusfinālā no 60 komandām tiks 30, savukārt cīņu finālā turpinās septiņas zinošākās komandas. No katra reģiona erudītākā komanda iegūs galveno balvu – piedalīšanos izzinošā vasaras nometnē.

Ar konkursa “Fizmix Eksperiments” palīdzību gan skolotāji, gan skolēni var pārliecināties, ka fizika nav tikai sarežģīta teorija, bet tā eksistē mums visapkārt un var būt aizraujoša. Konkurss veicina jauniešos interesi par fiziku, aicinot apgūt to interesantā un aizraujošā veidā, vienlaikus sniedzot skolēniem iespēju socializēties ar vienaudžiem un iegūt vērtīgas zināšanas turpmākai dzīvei un nākotnes profesijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.