Menu
 

LU sāks uzņemšanu jaunā pirmsskolas skolotāju studiju programmā

  • Autors:  LETA
Foto - lu.lv Foto - lu.lv

Latvijas Universitāte (LU) šovasar sāks uzņemšanu jaunā pirmsskolas skolotāju studiju programmā, informēja LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas komunikācijas vadītāja Kitija Balcare.

LU sadarbībā ar Liepājas Universitāti ir pabeigusi darbu pie jaunās pirmā līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programmas "Pirmsskolas skolotājs". Pirmos studētgribētājus jaunveidotajā studiju programmā uzņems šovasar.

LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docente un programmas vadītāja Antra Randoha sola, ka pirmā līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programma "Pirmsskolas skolotājs" dos iespēju iegūt kā teorētisku, tā praktisku pieredzi darbā ar pirmsskolas vecuma bērniem. "Tā ir iespēja uzsākt studijas uzreiz pēc vidusskolas vai mainīt kvalifikāciju jebkurā vecumā, savu profesiju saistot ar pirmsskolu un pirmsskolas vecuma bērniem," pauda Randoha.

Pirmā līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programma "Pirmsskolas skolotājs" būšot orientēta uz pirmsskolas skolotājam nepieciešamās profesionālās kompetences apguvi darbam pirmsskolas izglītības iestādēs vai citās ar pirmsskolas izglītību saistītās valsts vai privātajās struktūrās, kā arī uz atbalstu studentu pašrealizācijai un profesionālās identitātes attīstībai mūžizglītības kontekstā.

Balcare norādīja, ka studiju programmas mērķis būs nodrošināt izglītības zinātņu teorētiskajos pamatos un praksē balstītas studijas profesionālās kvalifikācijas ieguvei, sagatavojot kompetentus, uz mūžizglītību un profesionālo pilnveidi orientētus pirmsskolas skolotājus.

Studijas paredzēts realizēt gan pilna laika klātienē, kas nozīmē studijas divu gadu garumā, gan nepilna laika neklātienē - divarpus gadu garumā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.