Menu
 

LU pieteikšanos studijām šogad centīsies nodrošināt pilnībā elektroniski

  • Autors:  LETA
Foto - lu.lv Foto - lu.lv

Ņemot vērā ar Covid-19 saistītos riskus, Latvijas Universitāte (LU) pieteikšanos studijām šogad centīsies nodrošināt pilnībā elektroniski, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja augstskolas rektors Indriķis Muižnieks. 

Viņš norādīja, ka attālinātais studiju process universitātē līdz šim ir noritējis bez jebkādām problēmām. Tomēr, lai arī elektroniskajā vidē paveikt var daudz, tā nevar pilnā mērā aizstāt klātienes kontaktu, kāds nepieciešams starp pasniedzējiem un studentiem, atzina Muižnieks.

Rektors pastāstīja, ka LU ir sākusies eksāmenu sesija un tur, kur nepieciešams, tiek organizēti arī klātienes pārbaudījumi, protams, ievērojot ar Covid-19 saistītos ierobežojumus un lietojot nepieciešamos tehniskos līdzekļus.

Klātienē varēšot notikt arī studentu prakses, taču šogad tām būšot atsevišķi izņēmumi, piemēram, bioloģijas un ģeogrāfijas studentiem izpaliks ierastā kopīgā dzīvošana Kolkā vai Lodes muižā. Izpaliks arī tradicionālā lielā klātienes izlaidumu sesija jūnijā, jūlija sākumā, norādīja augstskolas vadītājs.

Pieteikšanās studijām šogad noritēšot pilnībā attālināti. "Viss varēs notiks elektroniski. Šoreiz mēs to centīsimies pilnā apjomā īstenot, nevis tikai daļēji, kā tas ir bijis agrāk," solīja Muižnieks.

Viņš domā, ka jauno studentu skaits no Latvijas šogad nebūs īpaši krities, taču par studētgribētājiem no ārvalstīm gan esot grūti spriest.

Kā ziņots, sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī un centralizēto eksāmenu norises laika maiņu šogad uzņemšana LU pamatstudiju programmās norisināsies divas nedēļas vēlāk par plānoto, aģentūru LETA informēja LU pārstāve Sindija Iesalniece.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.