Menu
 

No nākamās nedēļas klātienē varēs notikt vairākas ar izglītību saistītas aktivitātes

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

No 1.jūnija Latvijā klātienē tiks atjaunota vairāku ar izglītību saistītu procesu un aktivitāšu norise, lai sabiedrība pakāpeniski varētu atgriezties pie ierastā darba ritma, kuru šī gada martā pārtrauca Covid-19 dēļ izsludinātā ārkārtējā situācija, aģentūrai LETA pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Ievērojot spēkā esošos piesardzības pasākumus, varēs notikt valsts pārbaudījumi un iestājpārbaudījumi pamatizglītības, vidējās izglītības un augstākās izglītības pakāpē, bērnu un jauniešu nometnes, pieaugušo mācības, interešu izglītības nodarbības, jauniešu aktivitātes, neformālā izglītība, vairākas sporta aktivitātes, kā arī papildu mācību pasākumi un pēcpārbaudījumi.

Par šādu pasākumu atļaušanu, ievērojot valstī noteiktos vispārējos piesardzības pasākumus, ir lēmis Ministru kabinets 21.maija un 26.maija sēdēs, apstiprinot grozījumus 12.marta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

No pirmdienas, 1.jūnija, klātienē varēs notikt papildu mācību pasākumi un pēcpārbaudījumi pamatizglītības posmā 1.–8.klasei, valsts pārbaudījumi profesionālajās skolās, arī kvalifikācijas eksāmeni, iestājpārbaudījumi valsts ģimnāzijās, vidusskolās un augstskolās un bērnu un jauniešu nometnes, ievērojot nometņu rīkošanas vadlīnijas.

Tāpat būs atļauts pieaugušo mācību process, ievērojot vispārējos pulcēšanās ierobežojumus, interešu izglītība, ievērojot vadlīnijas, un sporta aktivitātes augstākā līmeņa sportistiem, neievērojot divu metru distancēšanos, tomēr ņemot vērā sporta norišu nosacījumus. Atļautas būs arī jauniešu centru aktivitātes un neformālā izglītība, ņemot vērā nosacījumus.

IZM uzsver, ka vispārējie nosacījumi pulcēšanās, publisko vietu un pasākumu apmeklēšanai joprojām ir spēkā līdz 9.jūnijam – ne vairāk kā 25 personu pasākumi, ievērojot divu metru distanci un stingrus higiēnas noteikumus, kā arī pasākumu ilgums iekštelpās noteikts līdz trim stundām.

"Visās sabiedrības darbības jomās pakāpeniski ir jāatgriežas pie ierastā dzīves ritma, un izšķirošs būs individuālās atbildības faktors," pauda ministrijā, uzsverot, ka, pamatojoties uz šī brīža epidemioloģisko situāciju, pašreiz spēkā esošie ierobežojumi, kas noteikti saistībā ar Covid-19 izplatību, netiks atcelti līdz ārkārtējās situācijas beigām un paredzams, ka daļa no tiem tiks saglabāti arī pēc 9.jūnija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.