Menu
 

Vāc parakstus par matemātikas eksāmena nokārtošanas latiņas celšanu

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par matemātikas eksāmena nokārtošanas latiņas celšanu.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Alīna Līna Greidāne. Viņa skaidroja, ka līdz 2007.gadam, lai matemātikas eksāmens tiktu uzskatīts par nokārtotu, pareizi bija jāizpilda vismaz 27%–36% no visiem uzdevumiem. Savukārt patlaban eksāmens tiek uzskatīts par nokārtotu, ja tajā pareizi izpildīti tikai 5% no apjoma.

"12.klases eksāmena pirmajā daļā ir 15 testa jautājumi ar četrām piedāvātām atbildēm. Pētījumi liecina, ka šajā kārtībā no četriem līdz pat deviņiem punktiem var iegūt arī 1.klases skolēns. Tāpēc minimālai matemātikas zinību nokārtošanas robeža ir jāceļ. Proti, eksāmena minimālās nokārtošanas robežai ir jābūt augstākai vismaz par 15% no jautājumu ar atbildēm skaita eksāmena testa daļā," paudusi Greidāne. Viņa rosina, sākot ar 2021.gadu, paaugstināt matemātikas eksāmena 12.klasei minimālo prasību robežu līdz vismaz 15%.

LETA jau ziņoja, ka diskusija par minimālās latiņas celšanu eksāmena nokārtošanai tiek aktualizēta teju katru gadu, kad tiek izziņoti eksāmenu rezultāti, kur skolēnu sniegums matemātikā tradicionāli ir viens no sliktākajiem. Līdz šim gan reālas izmaiņas kārtībā nav notikušas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.