Menu
 

Ribickis: Covid-19 krīzes skartajiem studentiem vajadzētu maksāt stipendijas vismaz minimālās algas apmērā

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Covid-19 krīzes skartajiem studentiem vajadzētu maksāt stipendijas vismaz minimālās mēnešalgas, kas šogad ir 430 eiro, apmērā, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis. 

Viņš atgādināja savu iepriekš publiski pausto viedokli, ka Latvijā augstākajai izglītībai vispār vajadzētu būt bezmaksas jeb valsts finansētai. Savukārt, komentējot Covid-19 krīzes ietekmi uz jauno studiju gadu, Ribickis atzina, ka tieši RTU nekādas ļoti būtiskas izmaiņas neprognozē, lai gan precīzi dati, kā jau ierasts, būšot zināmi vien tad, kad jaunais akadēmiskais gads būs faktiski iesācies – septembra vidū.

Augstskolas rektors norādīja, ka ar Covid-19 saistīto pārvietošanās ierobežojumu dēļ daļai Latvijas studētgribētāju šogad varētu būt problemātiski iestāties ārvalstu augstskolās, tāpēc nevar izslēgt, ka RTU rudenī būs pat vairāk studējošo.

Kā ziņots, Latvijas Studentu apvienība iepriekš cēla trauksmi par to, ka vairāki tūkstoši studējošo varētu apsvērt pārtraukt studijas, jo ir saskārušies ar Covid-19 krīzes radītām finansiālajām grūtībām. Apvienība mudināja politiķus pievērsties jautājuma par studējošo atbalstu risināšanu, nodrošinot iespēju studentiem kvalitatīvi studēt.

Saeima jūnija sākumā galīgajā lasījumā atbalstīja jauna pabalsta ieviešanu Covid-19 krīzes skartajiem jaunajiem speciālistiem, paredzot to 500 eiro apmērā pirmos divus mēnešus un 375 eiro apmērā vēl divus turpmākos mēnešus. Šis likums gan attiecas uz personām, kas gada laikā pirms ārkārtējās situācijas jau beigušas mācības augstskolā vai koledžā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.