Menu
 

Programmā "Piens un augļi skolai" produktu izdales periods pagarināts līdz septembrim

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Programmā "Piens un augļi skolai" Covid-19 negatīvās ietekmes mazināšanai atļauts izmantot no iepriekšējā 2019./2020.mācību gada atlikušās piegādes tiesības un izdalīt produktus bērniem un jauniešiem arī augustā un septembrī, informē Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Atbalstam par šā gada augustā un septembrī programmā izdalītajiem produktiem varēs pieteikties līdz šā gada 30.septembrim.

LAD atgādina, ka augļus, dārzeņus un piena produktus bez maksas trīs reizes mācību nedēļā varēs saņemt pirmsskolnieki un 1.-9.klašu skolēni.

Jau ziņots, ka atbalsta programma skolu apgādei ar augļiem, dārzeņiem un pienu vienotā ietvarā darbojas no 2017./2018.mācību gada, apvienojot pirms tam īstenotās atsevišķās atbalsta programmas "Skolas piens" un "Augļi skolai". Apvienotā skolu programma darbojas ar vienotu pieeju produktu izdalei bērniem un jauniešiem - gan augļus un dārzeņus, gan piena produktus bez maksas trīs reizes mācību nedēļā saņem gan pirmsskolnieki, gan 1.-9.klašu skolēni.

Apvienotās programmas mērķis ir veicināt veselīgu bērnu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, kas būtu noturīgi visu turpmāko dzīvi, ka arī palielināt programmas efektivitāti, nodrošināt mērķtiecīgāku atbalstu un palielināt veselīga uztura patēriņa veicināšanu starp skolēniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.