Menu
 

Ja februārī 9.klašu skolēni nevarēs atgriezties skolā, pieļauj gala eksāmenu atcelšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ja epidemioloģiskās situācijas dēļ februārī 9.klašu skolēniem nebūs iespēja atgriezties skolās klātienes mācībās, iespējams, viņiem atcels eksāmenus, trešdien preses konferencē paziņoja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Politiķe norādīja, ka 9.klašu skolēni eksāmenus varēs kārtot klātienē, ja skolēniem mācības (konsultācijas) klātienē varēs sākties no februāra. "Pavasara brīvlaiks būs robežšķirtne, kad tiks pieņemts lēmums par to, vai ir iespējams kārtot eksāmenu, vai nē," uzsvēra ministre.

Izglītības un zinātnes ministrija pēc Lieldienām 9.klašu skolēniem piedāvās monitoringa darbus par pamatizglītībā apgūtā satura apjomu. Vērtējums šajā darbā neietekmēs gala atzīmi.

Ja 9.klašu skolēniem nenotiks eksāmens, tad viņi pamatizglītību pabeigs ar vidējo vērtējumu gadā.

Mazākumtautību 9.klašu skolēni eksāmenu latviešu valodā varēs izvēlēties - kārtot vai nē.

Šuplinska uzsvēra, ka valstī nav izveidojusies tāda situācija, ka mācību process nevarētu notikt un šo mācību gadu visām klasēm vajadzētu atkārtot nākamajā mācību gadā.

Kā vēstīts, 7.-12.klašu skolēni attālināti mācās kopš pagājušā gada 26.oktobra. 

Valdība otrdien konceptuāli vienojusies līdz 25.janvārim pagarināt valstī noteiktos ierobežojumus, bet konkrēti lēmumi tiks pieņemti valdības sēdē ceturtdien, 7.janvārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.