Menu
 

IZM: Skolēni un pedagogi tiks nodrošināti ar daudzkārt lietojamām sejas maskām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - izm.gov.lv Foto - izm.gov.lv

Izvērtējot epidemioloģisko situāciju, tiek plānots, ka 25. janvārī pēc pagarinātā ziemas brīvlaika skolā klātienes mācības atsāks 1.-4.klašu skolēni. Lai bērnu atgriešanās skolā būtu droša, arī jaunāko klašu skolēniem būs jālieto sejas maskas, kuras centralizēti nodrošinās valsts, vēsta Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Šobrīd turpinās darbs pie sejas masku iegādes, un pirmā masku piegāde jau notikusi. Plānots, ka sākotnēji katram 1.-4. klašu skolēnam tiks izsniegtas sešas bērnu daudzkārt lietojamās sejas maskas, bet pedagogiem četras pieaugušo daudzkārt lietojamās sejas maskas. Piegāžu noslēgumā katram bērnam un pedagogam būs nodrošinātas astoņas daudzkārt lietojamās sejas maskas.

Higiēnisko masku iegādi Latvijas skolām veic Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs. Sejas masku piegādi izglītības iestādēm nodrošinās ar pašvaldību sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas starpniecību.

Izglītības un zinātnes ministrijas apkopotie dati liecina, ka higiēniskās sejas maskas nepieciešams izsniegt kopumā 312 890 skolēniem, kā arī 50 344 pedagogiem.

Valdība ir noteikusi, ka sejas maskas izglītības iestādēs jānēsā visu klašu skolēniem un pedagogiem. Sejas masku lietošana ir viens no skolas drošas darbības pamatiem vienlaikus ar nepieciešamās distances ievērošanu, telpu regulāru vēdināšanu un higiēnas prasību ievērošanu.

IZM atgādina, ka 14.janvārī Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu rīkoja semināru "Par sejas masku lietošanu klātienes mācību laikā", kurā eksperti informēja par sejas masku lietošanu mācību procesa laikā skolēniem, skolotājiem, kā arī par telpu higiēnas prasību nodrošināšanu izglītības iestādēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.