Menu
 

Pēc valsts aizdevuma saņemšanas sāks projektēt un būvēt Pļavniekkalna sākumskolas piebūvi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Atbilstoši Ķekavas novada domes lēmumam, pašvaldība ir pieteikusies aizņēmumam no Valsts kases Pļavniekkalna sākumskolas moduļu tipa piebūves būvniecībai. Pēc aizņēmuma saņemšanas tiks parakstīts līgums par skolas piebūves projektēšanu un būvdarbiem. Pašvaldības informācija liecina, ka jauno skolas piebūvi ar 10 mācību klasēm 260 bērniem paredzēts uzbūvēt šī gada laikā.

Šobrīd Pļavniekkalna sākumskolā mācās 197 bērni, bet pēc jaunā korpusa izbūves tajā varēs zināšanas apgūt vairāk audzēkņu. Jaunās piebūves mācību korpusā paredzētas 10 mācību klases, savukārt esošajā skolas vēsturiskajā ēkā būs pārējās skolai nepieciešamās telpas, piemēram, skolotāju istaba, bibliotēka, tehniskās telpas, ēdamzāle.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde,  projektēšanas un būvdarbu līgums tiks noslēgts ar būvnieku SIA Koro būve”, kas atzīts par uzvarētāju  publiskajā  iepirkumā, piedāvājot saimnieciski izdevīgāko līgumcenu sākumskolas piebūves projektēšanai un būvniecībai. Kopējās izmaksas ir plānotas 2,2 miljonu eiro apmērā – 90%  no finansējuma  pašvaldība ņems kā kredītu, bet atlikusī summa ir paredzēta 2021. gada pašvaldības budžetā. Atbilstoši līgumam skolas piebūve būs jānodod ekspluatācijā septiņu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas, proti, līdz šī gada beigām.

Izmaksās iekļautas arī esošās pagaidu piebūves nojaukšana, kurai šogad beidzas īres līgums, bet nākamgad augustā – ekspluatācijas termiņš un kura šobrīd vairs neatbilst arī jaunajām izglītības iestāžu prasībām, piemēram, kas paredz divu kvadrātmetru platību  uz vienu audzēkni. Piebūves būvniecības laikā netiks skarta skolas vēsturiskā mūra ēka. 

Plānojot būvniecības procesu, Ķekavas novada pašvaldība kopā ar Pļavniekkalna sākumskolas direktori,  ar skolas pedagogiem un Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālistiem ir izskatījusi risinājumus, kā būvniecības laikā organizēt bērniem mācību procesu.

Kā informē Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, tad  sākumskolas piebūves būvniecības laikā bērniem tiks nodrošinātas mācības gan skolas vēsturiskajā ēkā, gan Katlakalna Tautas namā, kā arī plānots, ka viena diena nedēļā varētu būt attālinātas mācības (izņemot pirmo klašu audzēkņus), to izmantojot kompetenču izglītībai, piemēram, dodoties mācību ekskursijās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.