Menu
 

Covid-19 dēļ 27 Siguldas pilsētas vidusskolas skolēniem angļu valodas eksāmens būs jākārto papildtermiņā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

27 Siguldas pilsētas vidusskolas 12.klašu skolēni ir atzīti par Covid-19 inficētā kontaktpersonām, tāpēc viņiem angļu valodas eksāmens būs jākārto papildtermiņā, aģentūrai LETA atzina skolas direktore Ņina Balode.

Siguldas pilsētas vidusskolas 12.klašu skolēni pagājušajā ceturtdienā apmeklēja konsultāciju pie skolotājas, kurā todien bija nodevusi Covid-19 siekalu testu un piektdien saņēma pozitīvu testa atbildi, tādēļ visi skolēni, kuri piedalījās konsultācijā, tika atzīti par kontaktpersonām, sacīja direktore, piebilstot, ka skolotāja dienu iepriekš esot saņēmusi vakcīnas pret Covid-19 otro devu.

Ņemot vērā, ka skolēniem tika noteikts kontaktpersonu statuss, viņi 11.maijā nedrīkstēja kārtot eksāmenu angļu valodā, un tas viņiem būs jākārto papildtermiņā, skaidroja direktore.

Skolēni pagājušajā piektdienā nodeva siekalu testus un tie visi bija negatīvi. Direktore piebilda, ka gadījumā, ja 16.maijā nodotais tests būs negatīvs, tad skolēni varēs kārtot eksāmenu latviešu valodā.

Skolēniem, kuri centralizēto eksāmenu papildtermiņa laikā būs inficējušies ar Covid-19 vai kuriem būs noteikts kontaktpersonas statuss, Valsts izglītības satura centrs (VISC) vērtēs iespējas piešķirt garāku papildlaiku valsts pārbaudes darbu kārtošanai.

Skolēni, kuri nevar piedalīties eksāmenos sākotnēji noteiktajos datumos, varēs kārtot centralizētos eksāmenus papildtermiņā no 14.jūnija līdz 4.jūlijam.

Savukārt attiecībā uz tiem skolēniem, kuri nevarēs piedalīties eksāmenos arī papildtermiņā, VISC vērtēs, kādi eksāmeni iekavēti un kādu papildtermiņu vēl iespējams piešķirt, lai nokārtotu valsts pārbaudījumus vispārējās izglītības iegūšanai.

Pirms VISC pieņems šādu lēmumu, tiks apkopoti visi rezultāti no centralizētajiem eksāmeniem.

VISC norādīja, ka angļu valodas eksāmens ir noticis, bet ir zināms, ka eksāmenā nevarēja piedalīties vairāki skolēni, kuri neieradās vai bija apzināti kā saslimušo kontaktpersonas. VISC zināms par gadījumu, kad centralizēto eksāmenu nevarēju kārtot visa klase.

Kā ziņots, pirms centralizēto eksāmenu kārtošanas skolēniem un skolotājiem 7.maijā, 8.maijā un 9.maijā tika veikts Covid-19 tests. Viņu testa rezultāti būs derīgi no 11.maija līdz 21.maijam. Savukārt uz eksāmeniem, kuri nav obligāti jāpilda, tests būs jāatkārto trešajā maija nedēļā. Jūnijā tests būs jāveic arī tiem skolēniem, kuri eksāmenu pārliek vai nevarēja piedalīties iepriekšējos eksāmenu datumos. Eksāmenu norise papildtermiņā plānota no 14.jūnija līdz 4.jūlijam.

Centralizēto eksāmenu laikā visiem skolēniem distancēšanās divu metru attālumā ir jāievēro kā telpās, tā ārā. Tātad arī galdiem eksāmenu telpās jābūt novietotiem ar divu metru distanci.

Viena centralizētā eksāmena laiks nedrīkst pārsniegt trīs stundas. Eksāmeniem jābūt organizētiem telpās, kurās ir nodrošināta regulāra, atbilstoša vēdināšana, atverot logus, vai ir ierīkota efektīva mehāniskā ventilācija. Savukārt, ja nav iespējams nodrošināt nepārtrauktu telpu vēdināšanu, telpu vēdināšanu veic starplaikos, piemēram, ik pēc 45 minūtēm, vēdinot telpas 15 minūtes.

Visās izglītības iestādēs ir jānodrošina pieejama roku dezinfekcija, skaidri salasāma informācija ar atgādinājumu par higiēnu, kā arī jānodrošina, ka eksāmenu kārtotāji un citi eksāmena dalībnieki, darbinieki lieto tikai personīgos vai vienreizlietojamos rakstāmpiederumus.

Pēc centralizētā eksāmena telpa tiek uzkopta un dezinficēta.

Eksāmenu laikā visiem telpā esošajiem cilvēkiem - eksāmena kārtotājiem un izglītības iestādes darbiniekiem, eksāmena novērotājiem - jābūt sejas maskām. Sejas maskai pilnībā jānosedz sejas daļa no deguna līdz zodam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.