Menu
 

Foto: Latvijas Starptautiskās skolas biroja un mācību telpas Piņķos nodotas ekspluatācijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Būvniecības valsts kontroles birojs ir oficiāli apstiprinājis, ka Latvijas Starptautiskās skolas (LSS) biroja un mācību telpu izbūve Babītes novada Piņķos ir pabeigta un tās nodotas ekspluatācijā. Ar šo telpu un foajē nodošanu ekspluatācijā noslēdzies trīs gadu ilgais būvniecības projekts, kura ietvaros uzcelts arī jauns ēkas korpuss 3688 kvadrātmetru (m2) platībā ar multifunkcionālu auditoriju mākslas nodarbībām, lieliskām mūzikas nodarbībām, telpām dabaszinātņu, dizaina un tehnoloģiju stundām, bagātīgi aprīkotām mācību klasēm un daudzām citām pilnībā no jauna uzbūvētām telpām.

Pabeigta arī rotaļlaukuma iekārtošana 2020 m2 platībā un sporta zāles (t.sk. tās otrā stāva) rekonstrukcija 200 m2 platībā, kā arī ierīkots daudzfunkcionāls sporta laukums 15 311 m2 platībā. Kā vēsta LSS, kopējie ieguldījumi ir gandrīz 10 miljoni eiro.

Drīzumā tiks uzsākta nākamā, noslēdzošā būvniecības kārta. Tās ietvaros esošā priekšējā vestibila zona pārtaps interaktīvā un radošā, īpaši vidusskolēniem paredzētā mācību telpā. Šajā, dažādām situācijām viegli pielāgojamajā zonā, skolēniem būs iespēja strādāt gan individuāli, gan grupā. LLS cer, ka tā kļūs par skolēnu iecienītu mācību, komunikācijas un kopdarba vietu.

LSS ēku komplekss, kura pirmsākumi meklējami 2010. gadā, tika paplašināts jau 2019. gadā, piebūvējot jaunu spārnu, savukārt šī būvniecības un renovācijas darbu kārta tika uzsākta 2020. gadā. Kopējā telpu platība nu palielinājusies līdz 8183 m2; ap kompleksu izveidoti daudzfunkcionāli sporta laukumi 15 311 m2 platībā.

Harmoniskās un aicinošās ēkas ieskauj plaši, zaļi lauki un ābeļdārzs, kas sniedz bezgalīgi daudz iespēju mācībām brīvā dabā, savukārt iekštelpās izvietotas mūsdienīgas klases, valodu apguves centrs, mediju centrs, mācību telpas, mācību atbalsta centrs, liela daudzfunkcionāla sporta zāle, auditorija mākslas nodarbībām un ēdamzāle.

“Uz jauno skolas kompleksu Piņķos mēs pārcēlāmies 2011./2012. mācību gadā. Tai laikā skolā mācījās 197 skolēni. 2015./2016. mācību gadā skolēnu skaits jau bija sasniedzis 354. Pieaugot skolēnu skaitam, bija nepieciešams paplašināt un pilnveidot arī skolas telpas,” projekta īstenošanas gaitu atsauc atmiņā LSS Biznesa un attīstības vadītāja Zigita Paurniete.

“2016. gadā sākām aktīvu plānošanas un ideju apspriešanas procesu, kurā lūdzām piedalīties visas skolas ikdienas darbā iesaistītās puses. Daudz laika veltījām jaunāko tendenču izpētei un analīzei. Projekta idejas izstrādi uzticējām birojam “CSDA Design Group”. Pēc tam darbu turpināja konkursā izvēlēti vietējie arhitekti. Telpu plānojums izstrādāts, balstoties uz mūsu piezīmēm un iedvesmojošiem dizaina paraugiem. Īpaša uzmanība pievērsta funkcionālām detaļām, panākot maksimālu atbilstību mūsu vajadzībām un nodrošinot vienotu stilu.”

Latvijas Starptautiskā skola bija pirmā starptautiskā skola Latvijā. Augstākajiem izglītības kvalitātes standartiem atbilstošu izglītību tā sniedz nu jau vairāk nekā 25 gadus. Mācības skolā notiek atbilstoši akreditētai Starptautiskai Bakalaurāta programmai (International Baccalaureate, IB), kas ietver visas trīs atbilstoši skolēnu vecuma grupām izveidotās IB programmas – sākumskolas programmu (Primary Years Program) bērniem no 3 līdz 10 gadu vecumam, pamatskolas programmu (Middle Years Program) bērniem no 11 līdz 16 gadu vecumam un īpašo diploma programmu (Diploma Program) jauniešiem no 17 līdz 19 gadu vecumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.