Menu
 

Ministre: Vakcinēšanās prasības ieviešana nav radījusi dramatisku situāciju skolās

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Vakcinēšanās prasības ieviešana skolotājiem nav radījusi dramatisku situāciju skolās, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Politiķe atzina, ka valstī ir atsevišķas izglītības iestādes ar lielāku nevakcinēto pedagogu īpatsvaru. Oktobrī veiktajā aptaujā ticis noskaidrots, ka obligātās vakcinēšanās prasības dēļ darbu ir gatavi pamest 5% pedagogu. "Kopumā dramatiskas situācijas, mūsuprāt, nav," izteicās ministre.

Muižniece vērtēja, ka Covid-19 testēšanas problēmas ir atrisinātas un skolu un laboratoriju sadarbība ir uzlabojusies. Arī ieviešot jauno antigēnu testēšanu, tiekot domāts par to, lai neatjaunotos septembrī vērojamais haoss.

Kā ziņots, no šodienas izglītības process visās izglītības pakāpēs atkal notiks klātienē. Izņēmums būs triju pašvaldību - Rīgas, Ventspils un Liepājas - vispārizglītojošās skolas, kas, ņemot vērā augsto saslimstību ar Covid-19 pašvaldības teritorijā, ir pagarinājušas attālinātās mācības. Rīgā un Liepājā līdz 17.novembrim attālināti turpinās mācīties 7.-12.klašu skolēni, savukārt Ventspilī šonedēļ attālināti mācīsies 4.-12.klašu skolēni.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.