Logo
Drukāt šo lapu

Siguldas 1. pamatskola iegūst titulu "Mammadaba vēstniecība"

Siguldas 1. pamatskola iegūst titulu "Mammadaba vēstniecība" Foto: Siguldas novada pašvaldība

3. septembrī, Zinību dienas pasākuma laikā, Siguldas 1. pamatskolai tika pasniegts AS "Latvijas valsts meži” un Valsts izglītības satura centra kopīgi piešķirtais tituls "Mammadaba vēstniecība”.

Pie skolas mācību gada garumā plīvos "Mammadaba" karogs, savukārt skolas bibliotēka tiks papildināta ar grāmatām par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem no AS "Latvijas valsts meži" un mežzinātnes institūta "Silava”, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Titulu "Mammadaba vēstniecība” Siguldas 1. pamatskola ir nopelnījusi, aizvadītajā mācību gadā aktīvi pierādot savas zināšanas, prasmes un mīlestību pret mežu, meža vērtībām un apkārtējo vidi, piedaloties AS "Latvijas valsts meži” meža olimpiādē, kā arī vispusīgi integrējot vides izglītību skolas darbā.

2018./2019. mācību gadā ar titulu "Mammadaba vēstniecība” nominētas četras Latvijas zaļākās skolas – Talsu pamatskola Ziemeļkurzemē, Cieceres internātpamatskola Dienvidkurzemē, Jūrmalas sākumskola "Atvase” Zemgalē un Siguldas 1. pamatskola Ziemeļvidzemē. Katra skola iegūto titulu nesīs vienu mācību gadu, kura laikā tā darbosies un tiks popularizēta kā reģionāls meža vides izglītības centrs, skaidro pašvaldībā. 

 

Multimediji

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024