Menu
 

Ādažu vidusskola pāries uz attālinātajām mācībām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu vidusskolā pieņemts lēmums par pāriešanu uz attālinātām mācībām, saglabājot klātienes mācības klasēm, kurām paredzēti eksāmeni. Ādažos ir viens no augstākajiem saslimstīvas ar Covid-19 līmeņiem valstī.

Kā skolēnu vecākus informē Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa, šobrīd Ādažu vidusskolā izveidojusies ļoti sarežģīta situācija - katru dienu palielinās skolēnu saslimstība ar Covid-19, bet kontaktpersonu skaits skolā jau pārsniedzis 50% skolēnu.

Skola vairs nevarot nodrošināt mācību procesu ar personālresursiem, jo attaisnotā prombūtnē esot 25 darbinieki, kā arī vēl joprojām ir neaizpildītas darbinieku vakances. Direktora skatījumā, saslimstības dēļ vairs neesot iespējams garantēt drošu vidi skolā.

Saskaņojot šo lēmumu ar Ādažu novada pašvaldību, direktors pieņēmis lēmumu par attālinātām mācībām Ādažu vidusskolā no 28.janvāra līdz 6.februārim.

Attālinātās mācības noteiktas visām klasēm, izņemot 9.,11. un 12.klases, kurām semestra beigās ir valsts pārbaudes darbi un eksāmeni.

Pēdējā klātienes mācību dienā skolēniem izsniegs antigēna paštestus, lai tos veicot, skolēni varētu atgriezties klātienes mācībās 7.februārī.

Kā ziņots, līdz ar strauju Covid-19 saslimšanas pieaugumu, turpmāk direktori varēs pieņemt lēmumu par attālinātām mācībām visā izglītības iestādē, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Līdz šim skolas direktors varēja pieņemt lēmumu par atsevišķu klašu vai grupu došanos attālinātajās mācībās, izvērtējot mācību priekšmetu pedagogu un citu izglītības iestādē nodarbināto pieejamību, mājas karantīnā esošos skolēnu un konkrēta mācību priekšmeta pedagogu skaitu.

Pieņemtie grozījumi paredz, ka izglītības iestādes vadītājs būs tiesīgs izvērtēt kopējo situāciju savā izglītības iestādē kvalitatīva mācību procesa īstenošanai un nodrošināšanai klātienē pamata un vidējās izglītības pakāpē. Tāpat vadītājs nepieciešamības gadījumā varēs pieņemt lēmumu par attālinātām mācībām visā izglītības iestādē, saskaņojot to ar izglītības iestādes dibinātāju.

Savukārt skolēni kuri noteikti kā kontaktpersonas, turpmāk varēs neievērot mājas karantīnas nosacījumus, lai piedalītos klātienes mācībās pirmsskolas, pamata un vidējās izglītības pakāpē, tostarp interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, ja kopš pēdējā kontakta ar inficētu personu ir pagājušas ne mazāk kā 10 dienas.

Tāpat skolēni varēs neievērot karantīnu, ja skolas vadītāja norīkotas atbildīgas personas uzraudzībā tiks veikta skrīninga testēšana katru reizi pirms klātienes mācību dienas uzsākšanas septiņu kalendāra dienu laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.