Menu
 

Dalībai izglītības projektā "Mācītspēks" mēneša laikā pieteikušies 625 dalībnieki

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kopš skolotāju piesaistes kampaņas "Esi skolotājs!" izsludināšanas 3.janvārī dalībai skolotāju izglītības projektā "Mācītspēks" mēneša laikā saņemti 625 pieteikumi, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Iespējama misija" komunikācijas vadītāja Justīne Plūmiņa-Margeviča.

Projekta dalībnieku atlasi jau izturējuši 20 kandidāti, kuri pēc intensīvām vasaras mācībām rudenī sāks darbu skolā vienlaikus ar darba vidē balstītām studijām Latvijas Universitātē, Liepājas Universitātē vai Daugavpils Universitātē.

"Mācītspēks" atlases komandas vadītāja Marta Voicehoviča atzīmē, ka atlasi izturējušos kandidātus, pirmkārt, raksturo refleksijas prasmes, kas nozīmē spēju atskatīties uz savu rīcību, analizēt to, ieraudzīt nepieciešamos uzlabojumus un arī izdevušos aspektus. Viņasprāt, tā ir fundamentāla prasme, kas nepieciešama, lai divu gadu laikā ļoti strauji papildinātu savas profesionālās prasmes un zināšanas.

Vienlaikus Voicehoviča akcentēja, ka projekta dalībnieka izaugsme notiek izaicinošos apstākļos, apvienojot privāto dzīvi, studijas, skolēnus un pilnas slodzes darbu jaunā profesijā, jo "Mācītspēka" kandidātu vidējais vecums ir 35 gadi.

"Mums jāpārliecinās arī par kandidātu uzvedību grūtību situācijās. Projekta atlase balstīta uzvedības jeb kompetenču interviju pieejā, un tas nozīmē, ka mūs interesē konkrēti pierādījumi kandidāta rīcībā, kas liecina par konkrētas kompetences izpausmi," norādīja atlases komandas vadītāja.

Informatīvā kampaņa "Esi skolotājs!" un pieteikšanās projektam "Mācītspēks" norisinās līdz 1.maijam, un paralēli tam notiek kandidātu izvērtēšana un atlase. 

Kandidātu atlase projektam "Mācītspēks" norisinās divās kārtās, interesentiem aizpildot detalizētu anketu un intervijā novērtējot atbilstību vairākiem kritērijiem, tostarp motivāciju kļūt par skolotāju, orientāciju uz pašizaugsmi, spēju risināt konfliktsituācijas, kā arī orientāciju uz risinājumu un sadarbību.

Lai pieteiktos projektam "Mācītspēks", kandidātiem jābūt iepriekš iegūtai augstākajai izglītībai un tajā iegūtai vidējai atzīmei, kas ir ne mazāka par septiņām ballēm, kā arī skolotāja kvalifikācijas neesamība.

Plānots, ka jaunie projekta dalībnieki dalību projektā sāks ar intensīvām vasaras mācībām, kam sekos izglītojošas nometnes skolēniem, savukārt 1.septembrī projekta dalībnieki sāks darbu kādā no Latvijas skolām un paralēli mācīsies augstskolā. Visa projekta laikā dalībnieki saņems arī stipendiju.

Kopumā projekts "Mācītspēks" dalībniekiem ilgs divus gadus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.