Menu
 

Noslēgumam tuvojas Jūrmalas Valsts ģimnāzijas pārbūve

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalas Valsts ģimnāzijas ēkai veikti apjomīgi iekštelpu un ārējo norobežojošo konstrukciju atjaunošanas un inženiertīklu pārbūves būvdarbi, logu un durvju nomaiņa, izbūvēta ārsienu un jumta pārseguma siltumizolācija, uzklāts fasādes dekoratīvais apmetums. Šobrīd notiek ēkas iekštelpu apdares darbi, pavasarī veiks teritorijas labiekārtošanas darbus, liecina informācija Jūrmalas pilsētas pašvaldības vietnē.

Sadarbībā ar Jūrmalas Valsts ģimnāzijas administrāciju tiek iegādātas skolai nepieciešamās mēbeles un mācību aprīkojums, lai izveidotu mūsdienīgu, kompetenču pieejā balstītu un radošu mācību vidi.

Jūrmalas Valsts ģimnāzijas ēkas pārbūvi plānots pabeigt šī gada vasarā, lai jauno mācību gadu varētu uzsākt atjaunotajās skolas telpās.

Būvdarbus veic SIA “Pro Dev”, būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvēlogs projekti”, autoruzraudzību – SIA “Rem Pro”. Projekta kopējās izmaksas ir 8 031 157,22 eiro, no tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 6 471 654,00 eiro, valsts budžeta dotācija ir 171 308,49 eiro, bet Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums – 1 388 194,73 eiro.

Jūrmalā turpinās vēl vairāku izglītības iestāžu modernizācija, atjaunojot un no jauna izbūvējot vairākas izglītības iestādes, un šogad Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība izglītības iestāžu remontos un telpu modernizācijā ieguldīs vairāk nekā 12,89 miljonus eiro, vēsta pašvaldībā.

Janvārī tika pabeigti pirmā posma būvniecības darbi Aspazijas pamatskolas sporta zāles ēkai – uzbūvēts karkass un uzslietas spāres. Sporta zāles ēka būs 2180 kvadrātmetru plaša. Tajā ietilps sporta un vingrošanas zāle, ģērbtuves un atpūtas telpas. Daudzfunkcionālā sporta zāle būs izmantojama rokas bumbas, florbola, volejbola un basketbola spēlēm. Tajā izvietos izvelkamās teleskopiskās tribīnes ar 250 skatītāju sēdvietām.

Paralēli tiek turpināti Aspazijas pamatskolas ēkas pārbūves darbi – 1962. un 1986. gadā izbūvēto skolas ēkas korpusu pārbūve, izveidojot to par mūsdienīgu, visiem pieejamu un ergonomisku mācību vidi 500 audzēkņiem kopumā 6800 kvadrātmetru platībā.

Pērnā gada rudenī tika sākti būvdarbi pirmsskolas izglītības iestādē “Bitīte”. Atbilstoši plānotajam ir veikta 1981. gadā būvētās ēkas virszemes stāvu un pagraba stāva demontāža, paredzēts izbūvēt jaunu būvkonstrukciju un ārējo inženiertīklu. Jaunajai ēkai ir paredzēti divi stāvi ar savienotu jumta konstrukciju. Katrā no stāviem ir plānots izbūvēt telpas sešām grupām 224 bērniem vecumā no pusotra līdz septiņiem gadiem. Pirmajā stāvā plānota ēdnīca, virtuve, aktu zāle un saimniecības telpas. Ēkas otrajā stāvā papildus grupu telpām atradīsies mūzikas, mākslas un mājturības kabinets, sporta zāle un telpas administrācijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.