Menu
 

Konkursa "FIZMIX Eksperiments" pusfinālā iekļuvis rekordliels Siguldas Valsts ģimnāzijas komandu skaits

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Kaspars Filips Dobrovolskis Foto – Kaspars Filips Dobrovolskis

No 21. februāra līdz 21. martam AS "Latvenergo" rīkotajā skolēnu erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments” komandas risināja atlases kārtas uzdevumus, lai iegūtu punktus un ceļazīmi uz konkursa pusfinālu. Īpaši labus rezultātus šogad uzrādīja Siguldas jaunieši. No Siguldas Valsts ģimnāzijas septiņām pieteiktajām komandām pusfinālā iekļuvušas sešas.

Kā norāda organizatori, pusfinālā iekļūt varēja pirmās desmit visvairāk punktu ieguvušās komandas no katra reģiona. Rīgas reģiona 10 erudītākās komandas, kas piedalīsies “FIZMIX Eksperimenta” pusfinālā, ir: “Būvmeistari” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Lietderības koeficients”(Siguldas Valsts ģimnāzija), “Tosols” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Saites enerģija” (Jūrmalas pilsētas Jaundubultu vidusskola), “Gaismas nesēji” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Maiņstrāva” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Jauda” (Inčukalna pamatskola), “Filozofi” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Kopspēks” (Majoru vidusskola) un “Vegas” (Jūrmalas Aspazijas pamatskola).

Piektdien, 1. aprīlī, tiešsaistē Rīgas reģiona jaunieši ar 50 citām komandām sacentīsies par iekļūšanu finālā. Kā ierasts, tajā piedalīsies septiņas komandas – pa vienai no katra reģiona un Rīgas pilsētas, kā arī papildu komanda ar augstāko punktu skaitu neatkarīgi no reģionālās piederības.

Skolēnu erudīcijas konkurss “FIZMIX Eksperiments” norisinās jau 27. reizi, un šogad tajā fizikas aizraujošo pusi iepaīst teju tūkstotis skolēnu. Konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.