Logo
Drukāt šo lapu

Ar pasākumu Jūrmalā noslēgsies skolēnu mācību uzņēmumu semināru cikls

Ar pasākumu Jūrmalā noslēgsies skolēnu mācību uzņēmumu semināru cikls Foto: pixabay.com

25. septembrī Jūrmalā norisināsies programmas "Skolēnu mācību uzņēmumu darbnīca 2018" noslēguma seminārs, aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāvji.

Nedēļas laikā izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvija" ("JA Latvija") organizētajā semināru ciklā Latvijas skolu skolotāji un skolēni apguva skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) veidošanas un attīstīšanas iespējas, iepazinās ar jau strādājošu SMU veiksmes stāstiem un uzklausīja biznesa ekspertu pieredzi.

Seminārā dalībniekus ar saviem biznesa veiksmes stāstiem iedvesmos esošie uzņēmēji, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras biznesa inkubatoru pārstāvji. SMU programmas dalībnieki atklās savu pieredzi un ieguvumus, bet "JA Latvija" pārstāvji informēs par iespēju uzsākt uzņēmējdarbību jau skolas laikā.

"Skolēnu mācību uzņēmumu darbnīcas 2018" mērķis ir sekmēt ar izaugsmes potenciālu apveltītas inovatīvas uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, kā arī informēt skolotājus un jauniešus par praktisku uzņēmējdarbības apguves iespēju skolas laikā, iesaistoties "JA Latvija"" SMU programmā un dibinot skolēnu mācību uzņēmumus. SMU programmā skolēni mācību nolūkos ražo un pārdod preces vai pakalpojumus, pilnveido saziņas, sadarbības un finanšu prasmes, attīsta radošumu un uzņēmējspējas.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024