Menu
 

Piešķir 35 856 eiro atbalsta pasākumiem izglītības iestādēm un pedagogiem pārejas uz mācībām valsts valodā nodrošināšanai

  • Autors:  LETA
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Valdība otrdien lēma piešķirt 35 856 eiro atbalsta pasākumu īstenošanai izglītības iestādēm un pedagogiem, lai šogad nodrošinātu pāreju uz mācībām valsts valodā.

Latviešu valodas aģentūras īstenoto atbalsta pasākumu kopumā 2022./2023.mācību gadā plānots sniegt papildu atbalstu pirmsskolas pedagogiem, piedāvājot 60 stundu metodikas un latviešu valodas prasmes pilnveides kombinētos kursus "Rotaļnodarbības latviski" un izglītojot vismaz 320 pirmsskolas pedagogus. Tādējādi paredzēts risināt jautājumu par latviskās vides nodrošināšanu pirmsskolā un nodrošinot pakāpenisku, secīgu un konsekventu pāreju uz mācībām latviešu valodā.

Plānota arī profesionālā pilnveide pirmsskolas pedagogiem latviskas vides veidošanā un integrētas latviešu valodas apguvē, īpaši piecus līdz sešus gadus veco bērnu pirmsskolas pedagogiem, kā arī metodikas un latviešu valodas prasmes pilnveide pirmsskolas pedagogiem latviskās vides nostiprināšanā un latviešu valodas prasmes pilnveidē profesionālajām vajadzībām.

IZM vērtējumā, Latviešu valodas aģentūras plānoto pasākumu rezultāti sekmēs pirmsskolas pedagogu latviešu valodas prasmi, lai, sākot ar 2023.gada 1.septembri, kad pirmsskolas izglītība tiks īstenota valsts valodā, pedagogi būtu sagatavoti īstenot vispārējās pirmsskolas izglītības programmas un speciālās pirmsskolas izglītības programmas tikai latviešu valodā, nodrošinot galveno pirmsskolas izglītības mērķi - sagatavošanos pamatizglītības ieguvei.

Līdzekļus plānots piešķirt no budžeta resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.