Menu
 

Programmas ietvaros 1317 izglītības iestādēs bērni dzers pienu, 1229 būs pieejami augļi un dārzeņi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - facebook.com/piensaugliskolai Ilustrācija - facebook.com/piensaugliskolai

Lauku atbalsta dienests (LAD) ir apkopojis informāciju par izglītības iestādēm, kas 2022./2023.mācību gadā ir pieteikušās programmas "Piens un augļi skolai" dalībai. Šogad bērnu skaits, kas uzturā lietos pienu, veselīgos augļus un dārzeņus, ir lielāks kā iepriekšējā gadā – kopumā tie ir 277 049 skolēni un bērnudārza audzēkņi.

Pēc LAD datiem, 1317 bērnudārzos un skolās bērni dzers pienu, bet 1229 izglītības iestādēs Latvijā būs pieejami augļi un dārzeņi. Trīs reizes nedēļā visiem programmas dalībniekiem tiks piegādāti svaigi augļi (āboli, bumbieri, dzērvenes), dārzeņi (burkāni, kāļi, kāposti,) vai šo produktu asorti, kā arī pasterizēts piens bez piedevām.

Programmas "Piens un augļi" mājaslapā ir publicēts šī mācību gada iestāžu – dalībnieku saraksts. LAD aicina vērsties pie skolas administrācijas un rosināt pieteikties dalībai nākošajā gadā, ja neesat programmas dalībnieks.

Šajā gadā programmā paredzētas dažādas interesantas un aizraujošas aktivitātes gan pirmsskolu audzēkņiem, gan arī 1.-9. klašu bērniem. Aktuālā informācija un jaunumi skatāmi šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.