Logo
Drukāt šo lapu

Jauno velosipēdistu konkursā uzvar Baložu vidusskolas skolēni

Jauno velosipēdistu konkursā uzvar Baložu vidusskolas skolēni Foto: www.csdd.lv

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) gada noslēgumā izvērtē organizētos projektus; konkurss jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem “Jauno satiksmes dalībnieku forums 2018” bija viens no projektiem, kurā skolas pelnīja punktus. Šajā konkursā pēc punktiem par labāko skolu kļuva Baložu vidusskola.

"Baložu vidusskolas kļūšana par labāko skolu Latvijā ir likumsakarīga, jo skola jau 10 gadus sekmīgi piedalās CSDD organizētajos konkursos un augstie rezultāti ir apliecinājums milzīgajam darbam, ko ieguldījuši pedagogi un skolēni. Īpaši jāizceļ pēdējie trīs gadi, kad baložnieki ar izciliem rezultātiem pārstāvēja Latvijas godu Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību lielajā finālā," stāsta CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

CSDD katru gadu ar īpašām sacensībām jaunajiem velosipēdistiem veicina drošību uz ceļiem. Katrs, kurš ir piedalījies un ieguvis jaunas zināšanas un prasmes, pēc tam var justies daudz pārliecinošāk un drošāk uz ceļiem gan pilsētās, gan ārpus tām. Jauno satiksmes dalībnieku forumu, lai uzlabotu skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā, CSDD rīko jau 25. gadu pēc kārtas.

Pēc uzvaras reģionos un Latvijas finālā punktu kopskaitā Baložu vidusskola ieguvusi visvairāk punktu – 233. Otrajā vietā ar 205 punktiem ierindojas Priekuļu vidusskola,  savukārt trešajā vietā ar 162 punktiem – Rucavas pamatskola, informē CSDD pārstāvji.

Šogad 1. kārtā noritēja 32 sacensības. Visi sacensību dalībnieki varēja nokārtot velosipēda vadītāju eksāmenu un noslēgumā skolā saņemt vadītāja apliecību. Savukārt 2. kārtā norisinājās reģionālie pusfināli, kur 1.–3. vietu ieguvušās komandas, kopā 24, devās uz fināla sacensībām Rīgā, Biķernieku sporta kompleksā.

Šajā gadā CSDD jauno velosipēdistu sacensību pirmās kārtas sacensībās piedalījās vairāk nekā 2000 bērnu, visvairāk jauno satiksmes dalībnieku komandas pieteicās Ogres sākumskolā – 36 komandas, vēsta Sabiedrisko attiecību daļā. Bez Baložu vidusskolas konkursā tika pārstāvētas arī citas Pierīgas skolas: Ādažu vidusskola, Ikšķiles vidusskola, Sējas pamatskola, Slokas pamatskola, Jūrmalas sākumskola "Atvase", Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskola un Majoru vidusskola. Vairāk informācijas šeit.

Jauno satiksmes dalībnieku foruma satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru. Sacensības organizē un vada CSDD, tās finansē OCTA, savukārt Latvijas izlases dalību foruma trešās kārtas sacensībās nodrošina Latvijas Automoto biedrība (LAMB). Forumu atbalsta apdrošināšanas sabiedrība "Ergo" un "Sadales tīkls".

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024