Menu
 

Valsts prezidents Ķekavā: "Draudzīgais aicinājums" ir mūsu iespēja sniegt savu ieguldījumu labākai izglītībai Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Valsts prezidents Ķekavā: "Draudzīgais aicinājums" ir mūsu iespēja sniegt savu ieguldījumu labākai izglītībai Latvijā Foto - Valsts prezidenta kanceleja

"”Draudzīgais aicinājums” ir akcija, kas nodrošina ciešu un nozīmīgu atgriezenisko saiti starp pagātni, tagadni un nākotni. Dāvinot grāmatas savām skolām, tā ir mūsu iespēja sniegt savu ieguldījumu kopējam labumam – labākai izglītībai Latvijā," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pirmdien Ķekavas vidusskolā atklājot akciju “Draudzīgais aicinājums 2019”.

Dāvinot grāmatas Ķekavas vidusskolai, Valsts prezidents aicināja šo tradīciju turpināt, norādot – ja katrs izdarām kaut mazu un nelielu darbu sev, savai skolai un novadam, tad kopā veidojam un stiprinām savu valsti, vēsta prezidenta kanceleja. “Jo gudrāka būs mūsu tauta, jo stiprāka būs mūsu valsts, jo mēs būsim gatavāki dažādiem dzīves izaicinājumiem,” sacīja Raimonds Vējonis.

Reģionālās vizītes laika Valsts prezidents tikās ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi un domes deputātiem. Tikšanās laikā tika pārrunāti Pierīgas pašvaldībām aktuāli jautājumi, tajā skaitā saistībā ar straujo iedzīvotāju skaita pieaugumu un pašvaldību iespējām nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru un pakalpojumus.

Savukārt tikšanās laikā ar Ķekavas, Baložu, Pļavniekkalna un Daugmales izglītības iestāžu vadību un pedagogiem tika pārrunāta kompetenču pieejā balstīta izglītības satura ieviešana valstī.

Vizītes laikā Ķekavas novada uzņēmēju padomes pārstāvji un novada uzņēmēji iepazīstināja Valsts prezidentu ar šīs jomas aktualitātēm novadā un uzsvēra, ka būtiski ir turpināt stabilas nodokļu politikas īstenošanu. Savukārt vizītes noslēgumā Valsts prezidents apmeklēja SIA “PAA” un SIA “Glastik", kur iepazinās ar uzņēmumu darbību.

“Redzētais ir apliecinājums tam, ka Latvijas uzņēmēji spēj radīt inovatīvus produktus un būt konkurētspējīgi starptautiskos tirgos,” pēc tikšanās atzina Valsts prezidents.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.