Menu
 

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu aizvadīts "Siguldas Robotu kauss 2019"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – L.Dambeniece-Migliniece Foto – L.Dambeniece-Migliniece

Siguldas Sporta centrā, piedaloties rekordlielam dalībnieku skaitam, notika Latvijas robotikas čempionāta trešais posms “Siguldas Robotu kauss 2019”. Ar 417 robotiem Lego robotu un elektronikas robotu kategorijās startēja bērni un jaunieši no visas Latvijas, kā arī plašā skaitā no Lietuvas.

Čempionāta mērķis ir pilnveidot bērnu un jauniešu tehniskās zināšanas un prasmes, kā arī veicināt jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku. Kā vēsta Siguldas novada pašvaldība, sacensībās piedalījās komandas un individuālie dalībnieki no Siguldas, Ādažiem, Jēkabpils, Vecumniekiem, Maltas, Preiļiem, Daugavpils, Valmieras, Cēsīm, Alūksnes, Krāslavas, Iecavas, Jelgavas, Lizuma, Rīgas, Jūrmalas, Ilūkstes, Smiltenes, Galēniem, Aizkraukles, Limbažiem, Liepājas, Jaunstrūžāniem, Blīdenes, Ludzas, Nautrēniem, Gaigalavas, Gulbenes. Plaši pārstāvēta bija ar Lietuva ar komandām no Šauļiem, Paņevēžas, Kauņas un Balsiem.

Dalībnieki demonstrēja iemaņas tādās robotikas disciplīnās kā sumo, minisumo, iRobot sumo, līnijsekošana, līnijlabirints, folkrace, freestyle, dronu sacensība, VEX sacensība, MAKEblock challange. Septiņās no 15 disciplīnām godam startēja Siguldas novada Jaunrades centra komanda, trešo vietu izcīnot folkrace jeb tautas rallija disciplīnā.

Siguldas novada Jaunrades centrs  robotikas jomu attīsta jau kopš 2012. gada, kad ar pašvaldības un Siguldas Rotari kluba palīdzību tika izveidots Lego robotikas pulciņš, savukārt 2013. gadā durvis vēra Elektronikas pulciņš, tādēļ Siguldas novada skolēniem ir lieliski rezultāti gan Latvijas, gan starptautiskās robotikas sacensībās.

Vairāk fotogrāfiju Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.