Menu
 

Otrdiena, 24 Septembris 2019

"Baltic Restaurants Latvia": Nav korekti pirms izmeklēšanas noslēguma par saslimšanām Siguldā vainot ēdinātājus

Pārtikas veterinārā dienesta (PVD) un Slimību un profilakses centra (SPKC) paziņojumi, kuros par zarnu infekcijas saslimšanām Siguldas novadā vainoti ēdinātāji, pirms izmeklēšanas noslēguma nav korekti, uzskata ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja "Baltic Restaurants Latvia" valdes loceklis Guntis Bredovskis.

Lasīt vairāk...

Oktobra pirmajā nedēļas nogalē aicina vērot putnu rudens migrāciju

Aicinot ikvienu pievienoties putnu vērotāju pulkam vairāk nekā 40 Eiropas un Centrālāzijas valstīs oktobra pirmajā nedēļas nogalē, Latvijas Ornitoloģijas biedrība un Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas vides aizsardzības fondu un citiem partneriem izziņo gada spārnotāko pasākumu – Eiropas Putnu vērošanas dienas jeb “EuroBirdwatch 2019”.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā uzstāsies džeza trio "Čudars, Auziņš, Arutjunjans"

2019. gada rudenī Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols aicina klausītājus uz jauniem demokrātiskā koncertu cikla “Brīvdienu mūzika” koncertiem. Šoreiz būs iespēja tikties ar jaunajiem un talantīgajiem mūziķiem no džeza trio “Čudars, Auziņš, Arutjunjans”, klausītāju iemīļoto ansambli “Autobuss debesīs” un operdziedātājiem – Kalvi Kalniņu, Ingu Šļubovsku-Kancēviču un Mihailu Čuļpajevu, kuri Dzintaru koncertzālē viesosies ar programmu "Skaistākās operu ārijas".

Lasīt vairāk...

Foto: Astoņi interesanti fakti par spēlfilmu "Oļegs"

Jau pavisam drīz, 4. oktobrī, pie Latvijas kinoskatītājiem nonāks režisora Jura Kursieša un studijas “Tasse Film” pilnmetrāžas spēlfilma “Oļegs” – uz patiesiem notikumiem balstīts skaudrs stāsts par kāda austrumeiropieša labākas dzīves meklējumiem Beļģijā. Galvenais varonis nokļūst bezcerīgā situācijā, kad viņa dzīvi sāk kontrolēt poļu noziedznieks. Lūk, astoņi interesanti fakti, kas atklāj filmēšanas aizkulises.

Lasīt vairāk...

Siguldā gaidāma pļavai veltīta tirgus diena

28. septembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Latvijas Dabas fonda projekts “GrassLIFE” kopā ar Jāņa tirgu Siguldā, Krišjāņa Valdemāra ielā 2, aicina uz īpašu tirgus dienu “Pļava ienāk tirgū!”. Visas dienas garumā tirgus apmeklētāji varēs iepazīties ar dabisko pļavu dažādos veidos un notiks vairākas bezmaksas aktivitātes – pļavas produktus gatavos un ar tiem cienās šefpavārs Ingmārs Ladigs un norisināsies ar pļavas tēmu saistītas radošās darbnīcas. Tāpat tirgū būs izcelti pļavai draudzīgie tirgotāji, kuri piedāvās ar dabisko pļavu saistītus produktus.

Lasīt vairāk...

Saimniekot aizsargājamā dabas teritorijā (1. daļa)

  • Publicēts Vide

Lūkojoties Latvijas kartē, var ieraudzīt vairāk nekā 680 dažādu lielumu īpaši aizsargājamas dabas teritorijas. No tām daudzas ietilpst arī starptautiskos aizsargājamo teritoriju tīklos. Prakse rāda, ka šāds, no pirmā acu uzmetiena ierobežojošs, statuss nebūt nav šķērslis, lai, radoši un zaļi domājot, saimniekotu un īstenotu biznesa idejas arī īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, vienlaikus pat vairojot bioloģisko daudzveidību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.