Menu
 

Otrdiena, 22 Decembris 2020

Jūrmala prognozē nākamgad par 4,2% lielākus budžeta ieņēmumus

Otrdien Jūrmalas pilsētas dome apstiprināja konsolidēto budžetu 2021.gadam. Plānots, ka nākamā gada budžeta ieņēmumi salīdzinājumā ar 2020.gada ieņēmumu prognozējamo izpildi pieaugs par 4,2% un sasniegs 93,65 miljonus eiro. Jūrmalas 2021.gada darbu centrā būs izglītības nozares attīstība, Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu īstenošana, ceļu un iekšpagalmu remonti un pilsētvides kvalitātes uzlabošana.

Lasīt vairāk...

Privātpersonām valsts segs pašizolācijas izdevumus Latvijas viesnīcās

Kā liecina Veselības ministrijas dati, lielākā daļa jeb 38% saslimst ar Covid-19, inficējoties no ģimenes locekļiem. Tādēļ ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību un samazināt inficēšanās risku mājsaimniecībās, vienlaikus nodrošinot plašam cilvēku lokam iespējas mājas karantīnai un izolācijai, kas nerada risku citiem, Ministru kabinets šā gada 22.decembra sēdē apstiprināja Ekonomikas ministrijas un Veselības ministrijas piedāvāto atbalsta mehānismu izmitināšanas pakalpojumiem, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Saulkrastos apvienos slimnīcu un sociālās aprūpes māju

Apvienojot PSIA “Saulkrastu slimnīca” un iestādes “Saulkrastu sociālās aprūpes māja” funkcijas, tiks izveidots “Saulkrastu novada Veselības un sociālās aprūpes centrs”, informē Saulkrastu novada pašvaldībā. Lēmums apvienot abu iestāžu darbību pieņemts pēc slimnīcas vadītājas Santas Ancānes un sociālās aprūpes mājas vadītājas Jogitas Skujiņas kopīga ierosinājuma.

Lasīt vairāk...

Apvienos Saulkrastu vidusskolu un Zvejniekciema vidusskolu

Apzinoties skolēnu skaita izaicinājumus, ar kuriem saskaras abas novada vidusskolas jau vairākus gadus, Saulkrastu novada dome kopā ar nozares ekspertiem vairāk nekā pusgadu ir dinamiski strādājusi pie vienotas vidusskolas izveides ar mērķi radīt kvalitatīvu, laikmetīgu un konkurētspējīgu izglītību, kas piesaistītu arvien jaunas ģimenes. Dome 22.decembra sēdē pieņēma lēmumu apvienot Saulkrastu vidusskolu un Zvejniekciema vidusskolu, izveidojot Vidzemes jūrmalas vidusskolu.

Lasīt vairāk...

Bukmeikeri un sinoptiķi atklāj jaunākās laikapstākļu prognozes gada nogalei

Viens no gada izskaņas aktuālākajiem sarunu tematiem jau tradicionāli ir jautājums par to, vai Ziemassvētki iepriecinās ar sniega segu. Pēdējo gadu laikā līdz ar straujajām klimata pārmaiņām sniegs mūsu platuma grādos kļuvis par visai retu parādību, taču Latvijas iedzīvotāji aizvien nav atmetuši cerības svētkus pavadīt baltās noskaņās ar vismaz nelielu sniega daudzumu. Tomēr, lai arī decembris iesākās ar temperatūras noslīdēšanu zem 0 grādiem, “Betsafe” bukmeikeru prognozes norāda uz to, ka arī šogad tāpat kā pērn sniega iespējamība svētkos ir maz ticama.

Lasīt vairāk...

Covid-19 slimnieks šonedēļ braucis autobusos Talsi–Dubulti–Rīga un Rīga–Dubulti–Talsi

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 21.decembrī braucis ar autobusu Talsi–Dubulti–Rīga ("Talsu autotransports", reisa Nr. 7951) plkst. 5.15 no Talsu autoostas līdz Rīgas autoostai un 22.decembrī plkst. 8.30 braucis atpakaļ ar autobusu Rīga–Dubulti–Talsi ("Talsu autotransports", reisa Nr. 7951), informē SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Lasīt vairāk...

Eksperti: Izolācijas apstākļi svētku laikā būtiski ietekmē cilvēku emocionālo stabilitāti

Ziemassvētku laiks un gada nogale tradicionāli ir kopā būšanas laiks. Taču šogad svētku gaisotne krasi atšķiras, jo tie tiks aizvadīti šaurā lokā vai pat vienatnē. Tas neapšaubāmi ietekmē cilvēku garīgo veselību un saasina emocionālo stāvokli. "Gjensidige Latvija" skaidro, ar kādām psiholoģiskajām problēmām cilvēki sastopas svētku laikā pašizolācijas apstākļos un kā palīdzēt sev un citiem tos mierīgi pavadīt.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 45% iedzīvotāju uzskata, ka vietējie ražotāji jāatbalsta valstij, sabiedrībai un tirgotājiem

Vērtējot, kurš būtu atbildīgs par atbalstu pašmāju ražotājiem – valsts, sabiedrība, tirgotāji vai visi kopā –, lielākais pārsvars jeb 45% sabiedrības pauduši, ka atbalsts jāsniedz visām iesaistītajām pusēm. Savukārt trešdaļa ir pārliecināta, ka atbalstam jānāk tieši no valsts ar dažādām atbalsta programmām, īpašu nodokļa politiku un citām iniciatīvām. Krietni mazāk respondentu (7,4%) atzinuši, ka ražotāju atbalsta pasākumiem jābalstās uz tirgotāju pleciem, liecina nozares pētījums “Maxima mazumtirdzniecības kompass”.

Lasīt vairāk...

Izdota grāmata "Muzeja vēstures mirkļi Turaidā"

Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar izdevniecību “Zinātne” izdevis grāmatu “Muzeja vēstures mirkļi Turaidā”, kurā apkopoti Turaidas muzejrezervāta direktores Annas Jurkānes raksti, ziņojumi, uzrunas un intervijas, kas radītas vairāk nekā 35 gadu garumā. Grāmatu papildina ieskats muzejrezervāta notikumu hronikā, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša ievads un LU Latvijas vēstures institūta vadošā pētnieka Gunta Zemīša priekšvārds.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.